Haberler

Karaman: "Kupada Yolumuza Devam Etmek İstiyoruz"

Karaman: "Kupada yolumuza devam etmek istiyoruz" Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde karşılaşacakları Medipol Başakşehir'i geçerek yollarına devam etmek istediklerini açıkladı.

Karaman: "Kupada yolumuza devam etmek istiyoruz"

Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde karşılaşacakları Medipol Başakşehir'i geçerek yollarına devam etmek istediklerini açıkladı.

Mehmet Cengiz Tesisleri'ndeki Eskişehirspor maçı hazırlıkları sırasında gazetecilerin yanına gelerek cep telefonundan Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali kura çekimini izleyen Hikmet Karaman, "Bize Fenerbahçe veya Galatasaray çıkacak" tahmininde bulundu. Hikmet Karaman, Medipol Başakşehir ile eşleşmeleri üzerine "Hayırlısı olsun diyelim. Tüm takımlara bol şans diliyorum. Kupada buraya kadar geldik. Yolumuza devam etmek istiyoruz. Rakibimiz iyi bir takım. Ligde onlarla iyi bir maç oynadık. İlk maçı deplasmanda ikinci maçı da sahamızda oynayacağız. Son bir aydır kupa ve ligde çok yoğun bir program geçirdik. Bu hafta Eskişehirspor ardından kupa maçı oynayacağız. Yoğun maraton sürüyor. En iyi sonuçları almaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

"Artistlere, hırsızlara meydan bırakmamak için oyuncu almadım"

Transferde istediklerini yapamadıklarını, bunun nedeninin de ortaya çıkan simsarlar olduğunu öne süren Hikmet Karaman, bu konuda şunları söyledi:

"Sezon başı yaptığımız hatayı yapmadım, emin olmadığım hiçbir futbolcuyu almadım. Birkaç oyuncuya talip olduk. Bir oyuncunun 10 tane menajeri çıkıyor. Kim kime, dum duma. Takım kötü gitsin, diye bekliyorlar. Türk ve dünya futbolu bu insanlardan kurtulmalı. Oynayan oyuncumuzu satar mıyız? Çok iyi para veren olursa satarız. Menajerler oynamayan, sakatlıktan çıkmış oyuncuları bize öneriyor. Hatalardan ders çıkartmak gerekiyor. Artistlere, hırsızlara meydan bırakmadım ve futbolcu almadım."

"Transferde bir sürü dalavere dönüyor"

Transferlerin sağılıklı yapılabilmesi içi kurumsal yapının oluşturulması gerektiğini savunan Hikmet Karaman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Futbolcu izleme ekibi kurmamız gerekiyor. Bu olmazsa çakarlar bize futbolcuları, ondan sonra uğraş. Biz de bunu yapacağız. Başkan bana 1.5 milyon Euro'luk bütçe verdi, (10 numara oyuncu bul) dedi. Baktık ki bizi kandıracaklar, o zaman (almıyorum) dedim. İyi bir oyuncunun 10 menajeri olmaz. Türkiye'de transfer yapabilen takım sayısı çok az. Transferlerde bir sürü dalavere dönüyor. Kulüpler böyle yaşayamaz. Böyle bir ortamda nasıl transfer yapacağım? Kulübün parasını heba etmemek için transfer yapmadık. Kendi içimizdeki oyuncularla savaşacağız. Ekibimizi kurarak şimdiden futbolcu izlemeye başlayacağız ve gelecek sezon için eksiklerimizi tamamlayacağız."

Fotoğraflı

Muhammet KAÇAR- Rize (Dha)--

(Tür: Spor)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Hikmet Karaman Başakşehir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title