Haberler

Karaman Ermenekli Madenciler İçin Ağıt Yaktı

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren madenciler için ağıtlar yakılmaya başlandı.

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren madenciler için ağıtlar yakılmaya başlandı. İlçeye bağlı Aşağıçağlar Köyü'nde çiftçi 67 yaşındaki Hacı Bağcık da, 5'inin cenazesi çıkarılan, 1'i halen göçükte bulan köy nüfusuna kayıtlı 6 madenci için ağıt yazdı.Yaktığı ağıtta maden faciasının ilk gününden itibaren köy halkının yaşadığı olayları ve yaşanan süreci kaleme alan Hacı Bağcık, şunları söylediBu olayı duyduk ve hepimiz üzüldük. Ama ne yapalım kader böyleymiş. Elden gelen bir şey yok. Allah geride kalanlara sabır versin ve ölenlere de rahmet eylesin. Köyümüzün yaşadığı bu acıyı dile getirmek için ağıt yazdım. Ölenlerin hepsini tanıyorum. Arasında kendi akrabalarım da var. İçim ağlıyor. Onların unutulmaması için bunu hazırladım.

AĞITIN SÖZLERİ

Hacı Bağcık'ın yaktığı ağıtın sözleri şöyle

Acı haber geldi köye yayıldı

Analar babalar düşüp bayıldı

Giden arkadaşlar tek tek sayıldı

Nasıl unuturum dostlarım sizi

Bindik arabalara vardık ocağa

Bizi bıraktılar ara bucağa

Nasıl dayanılır böyle acıya

Nasıl unuturum dostlarım sizi

Ocak dedikleri derin bir kuyu

İçine doldurmuş balçıklı suyu

Motorlar çalışır bitmiyor suyu

Nasıl unuturum dostlarım sizi

Osman'ı yazmışlar listede başa

Analar bacılar hepsi yasta

Kara toprak aldı gencecik yaşta

Nasıl unuturum dostlarım sizi

Cenazeler geldi çöktü bir acı

Mahsur olmuş sanki bir yazı

Size beste yazdı Yakup'un hacı

Nasıl unuturum dostlarım sizi

Cenazeler geldi sıra sıra dizildi

Kara toprağa mezar kazıldı

Sizin kabrinize şehit yazıldı

Nasıl unuturum dostlarım sizi

Kameralar gelmiş çeker fotoğraf

İnsanlarla dolmuş bütün her taraf

Gam ile kederle çektim ızdırap

Nasıl unuturum dostlarım sizi

Söz sona erde burada bitti

Gözyaşım kalmadı sel oldu bitti

Hocalar toplandı dualar etti

Hakkım helal olsun dostlarım size

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ermenek Karaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
title