Haberler

Karaman Devlet Hastanesi'nde "Diyabet Okulu" Açıldı

Karaman Devlet Hastanesi'nde diyabet hastalarının ile hasta yakınlarının bilgilendirilmesi ve eğitilmesi için "diyabet okulu" açıldı.

Karaman Devlet Hastanesi'nde diyabet hastalarının ile hasta yakınlarının bilgilendirilmesi ve eğitilmesi için "diyabet okulu" açıldı.

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, açılan diyabet okulunu ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Erenoğlu, yaptığı konuşmada, Karaman'da sağlık konusunda kaliteyi yükseltmek adına her geçen gün çalışmalarını arttırdıklarını söyledi.

Diyabet okulu projesini Karamanlı hastaların hizmetine sunmanın haklı mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Erenoğlu, "Diyabet Okuluna devam eden hastaların kısa bir süre sonra hastalık hakkında ve hastalıkla mücadele konusunda oldukça bilgi sahibi olacaklar. Sizler çok şanslısınız hem dahiliye uzmanımız hem de yan dal endokrin uzmanımız var. Hemşire arkadaşlarımızda çok istekli ve işlerine vakıflar" diye konuştu.

Diyabet okulunda ilk olarak 20 öğrencinin eğitim göreceğini ifade eden Erenoğlu, şunları kaydetti:

"Eğitimler 3 hafta devam edecek. Eğitimlerde, hastaların ve yakınlarının insülin yapımı, ilaç etkileşimleri, beslenme, şeker hastalığının yan etkileri ve yapılacak egzersizler ile ilgili bilgiler verilecek. Diğer taraftan diyabet okulnda hastaların gündelik yaşamlarında karşılaştıkları sorunların yeme, içme, sosyal yaşantı, gezme, iş yaşantısı, özel yaşantı pratik çözümleri anlatılacak."

Kaynak: AA / Sağlık

Ayhan Erenoğlu Karamanlı Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title