Haberler

Karaman'da "Okuma Zamanı" Projesi Ödül Töreni

Karaman'da "Okuma Zamanı" Projesi'nin yıl sonu ödül töreni gerçekleştirildi.

Karaman'da ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2013-2014 eğitim öğretim yılında başlatılan ve hala devam eden projenin yıl sonu ödül töreni yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, üç yıl önce başlatılan proje kapsamında okullarda, il genelinde okuma kültürünü geliştirmek, nitelikli kitap okuma alışkanlığını güçlendirmek için birlikte çeşitli faaliyetler gerçekleştirmek ve okumanın önemli bir değer olduğunu gösteren, çok okuyan öğrencilere teşekkür etmek için böyle bir program düzenlediklerini ifade etti.

Kitap ile okumanın birbirinden ayrı düşünülemeyecek kavramlar olduğunu belirten Kurt, şunları anlattı:

"Okumaktan maksat, sürekli, düzenli, muhakeme ve mukayese ederek hayatımızın her döneminde devam ettirilen okuma alışkanlığıdır. Yoksa, ak kağıdın üzerindeki kara harfleri seçebilmek bir üstünlük değildir. Önemli olan öğrencilerimizin okumayı becerebildikten sonra ellerinden kitabı düşürmemeleridir. Eskiye oranla günümüzde dünya çok daha hızlı gelişiyor. Bugün öğrendiğimiz bilgi yarın geçerliliğini yitiriyor. Son 20 yıl içinde üretilen bilgi, son 5 bin yıl içinde üretilen bilginin toplamından daha fazla hale geldi."

Konuşmanın ardından dereceye giren öğrencilerden Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Tuba Alan'a ödülünü, babası Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan verdi.

Tören sonunda öğrencilere madalya ve hediyeleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Abdurrahman Kurt Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title