Haberler

Karaman'da MHP'den İstifalar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaman İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu, bir ilçe, iki belde belediye başkanı ile bir İl Genel Meclisi üyesinin partisinden istifasıyla ilgili, "Söz konusu belediye başkanlarının ikisi hakkında, istifaları"...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaman İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu, bir ilçe, iki belde belediye başkanı ile bir İl Genel Meclisi üyesinin partisinden istifasıyla ilgili, "Söz konusu belediye başkanlarının ikisi hakkında, istifaları öncesinde soruşturma başlatılmıştı" dedi.

Hatipoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kişilerin istifa edebileceklerini, başka bir partiye gidebileceklerini, hatta bağımsız kalabileceklerini ifade etti.

Bütün bunların "kişilerin karakterleriyle" ilgili olabileceğini belirten Hatipoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"MHP, gerçek milliyetçilerin siyaset ve hizmet yapacağı yerdir. Bu istifa eden arkadaşlarımız, partiden niçin istifa ettiklerinin sebeplerini önce eş ve çocuklarına, çalışma arkadaşlarına, seçmenlerine, hemşehrilerine ve en önemlisi de vicdanlarına nasıl açıklayıp kabul ettireceklerdir, merak ediyoruz. Söz konusu belediye başkanlarının ikisi hakkında istifaları öncesinde soruşturma başlatılmıştı. Çok başkanlar buluruz. MHP dimdik ayaktadır. MHP'de siyaset, pazarlıklarla kapalı kapılar ardında değil, hatıra binaen değil, değerlerle ve açık alınla yapılır. Kendilerini bulunmaz Hint kumaşı gibi görenler, çok değil, önümüzdeki mahalli seçimlerde hüsrana uğrayacaklardır."

Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesi Belediye Başkanı Muammer Sarı, merkeze bağlı Akçaşehir Belde Belediye Başkanı Şaban Atçeken, Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt Belde Belediye Başkanı Celil Yağız ve Karaman merkez İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Karaman, düzenledikleri basın toplantısıyla MHP'den istifa ettiklerini açıklamıştı.

Muhabir: Mehmet Çetin

Yayıncı: Murat Aslan - KARAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi İSMET İLMİ HATİPOĞLU Mustafa Karaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title