Haberler

Karaman'da Havaalanı Çalışmaları

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Havaalanı çalışmalarının bu yıl başlanacağını bildirdi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Havaalanı çalışmalarının bu yıl başlanacağını bildirdi.

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Karaman tarihinin en önemli projelerinden biri olan Havaalanı Projesinin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 2016 yatırım programına alındığını söyledi.

2016 yılı içerisinde havaalanı yapım çalışmalarına başlanacağını dile getiren Çalışkan, "Yaklaşık 3 yıl sürmesi planlanan çalışmalar sonucunda Karaman'ımız ve bölge iller havaalanına kavuşacak. Sudurağı mevkiine yapılacak olan havaalanının sosyal kültürel ve ekonomik anlamda ilimize büyük katkı sağlayacak. Özellikle yurtdışında yaşayan gurbetçi hemşehrilerimizin sayısı oldukça fazla" dedi.

Niğde, Aksaray, Mersin gibi yakın il ve ilçeler bu havaalanından faydalanacağını ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Karaman Havaalanı, Proje alanı karayolu mesafesiyle Karaman il merkezine yaklaşık 20 kilometre, Konya'nın Ereğli ilçesi merkezine yaklaşık 60 kilometre Konya ili merkezine ise yaklaşık 130 kilometre mesafede. Projede bir adet pist bir adet apron bir adette taksirut planlanmakta. Ayrıca iç ve dış hatlar terminali ve havalimanı için gerekli tüm üst yapı tesislerin yapımı gerçekleştirilecek. Karaman havalimanı projesi kapsamında üst yapı tesisleri de dahil olmak üzere 378 bin hektarlık alana sahip olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Karaman Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title