Haberler

Karaman'da Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Karaman'da Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 33 engelli, düzenlenen törenle bir günlük askerlik yapma sevinci yaşadı.

Piri Reis Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Yurdakul Kazım Türkmen ile daire müdürleri ve engellilerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, İl Jandarma Komutanlığı'nca engellilere yönelik hazırlanan filmin izlenmesiyle devam etti. Çocuklarını asker kıyafetleri içerisinde gören aileler büyük bir gurur yaşarken, gençlerin yemin töreni sırasında salonda duygulu anlar yaşandı. Engelli gençlere askerlik yemini yaptırılması ve okunan şiirlerin ardından protokol konuşmalarına geçildi. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen'in günün anlamını belirten konuşmasından sonra Vali Süleyman Tapsız yaptığı konuşmada, Valilik, ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile Engelliler Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bir gün de olsa engelli yavrularımıza askerlik yaptırmak istedik. Bu etkinliği düzenleyen ve engelli çocuklarımızın mutlu olmasında emeği geçen İl Jandarma Komutanı ve ekibine teşekkür ediyorum. Burada bulunan çocuklarımız bizim canlarımız. Onlar bu toplumun ayrılmaz birer parçası. Engelli doğan çocuklarımız olduğu gibi hastalık ve kaza gibi nedenlerden dolayı engelli olanlar da var ama hiç birisi engelli olmayı kendisi istemedi" dedi.

Engelli, engelli yakını ve engelli adayı olarak üç farklı insan tipi olduğunu söyleyen Vali Tapsız, "Kendisini sağlıklı gören her insan aslında bir engelli adayıdır. Bunun bilincinde olmalıyız. Empati yapmalıyız. Engelli yakını olmak, fedakarlık gerektiren ve fedakarlık ölçüsünde hayır ve sevabı çok olan bir görevdir. Şüphesiz, bu çok ağır bir sorumluluktur ama bu sorumluluğu yerine getiren sizler her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Bu nedenle sizleri canı gönülden kutluyorum" diye konuştu.

"Engellilere bakış açısı ve onlara karşı gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Karamanlılara teşekkür ediyorum" diyen Tapsız, "Birçok ilde olmadığı şekilde Karaman, bu çocukları benimsemiş, kabullenmiş, toplumdan dışlanmadan toplumun içerisine dahil etmiştir. Herkesin bu çocuklara kendi çocukları gibi sahip çıkması ve benimsemesi ilin valisi olarak beni mutlu etti. Tüm kurumlarıyla birlikte Karaman'ı ve Karaman halkını bu özverisi ve fedakarlığından dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Vali Tapsız, konuşmasının sonunda engellilere yönelik olarak kurulacak olan engelli takip sistemi hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından askerlik andı içerek bir günlüğüne de olsa asker olmanın sevincini yaşayan engelli askerlere Vali Tapsız ve protokol üyeleri tarafından askerlik künyeleri ve hediyeleri verildi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Süleyman Tapsız İlhan Şen Karaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title