Haberler

Karaman'da Anız Yangını Uyarısı

Karaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ahmet Haşim Keskin, hasat sonrası anızların yakılmaması uyarısında bulundu.

Karaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ahmet Haşim Keskin, hasat sonrası anızların yakılmaması uyarısında bulundu.

Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, anız yangınlarının toprağın yapısında ve bitki büyümesinde önemli fonksiyonu olan organik maddeyi yok ettiğini belirtti.

Anız yangınlarının toprak üstündeki ve içerisindeki faydalı canlıların ve topraktaki organik maddenin yanarak yok olmasına neden olduğunu ifade eden Keskin, şunları kaydetti:

"Anız yakılan toprakta, bitkilere yarayışlı besin maddeleri azalmakta ve zamanla toprağın verimliliği düşmekte, sonuç olarak ürün verimliliği de düşmektedir. Bu nedenlerle anız yangınlarının önlenmesi amacıyla: 16.12.1998 tarih ve 23555 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 1998/26 nolu tebliğ ve 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince, ilimizde anız yakılması yasaktır. Ayrıca 15.06.2015 tarihli ve 2015/3 sayılı Karaman Valiliği Genel Emri ile de anız yakılması yasaklanmış olup, bu yasağa uymayanlar hakkında ilgili kanun hükümlerine göre Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce cezai işlem yapılacaktır. Hasat zamanında önemli bir çalışma olan anız yangınlarıyla mücadele kapsamında hasat öncesi eğitimler yapılmıştır. Bu konuda birçok kurumla koordineli olarak çalışılmakta olup İl Müftülüğünce camilerde anız yangınları ile ilgili hutbeler okutulacaktır."

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Haşim Karaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title