Haberler

Karakutu ESHOT'larda da kullanılacak mı?

Geçtiğimiz aylarda İstanbul'da uygulanmaya başlanan "Sürdürülebilir Toplu Ulaşım İçin Karakutu" projesinin ilk aşaması tamamlandı.

Aynı projenin İzmir'deki ESHOT'larda uygulanması planlanıyor.

Toplanan verilerle anlık uyarıların ve geçmişe yönelik raporlamaların takibini sağlayan sistem ESHOT şoförleri ve İzmir halkında merak uyandırdı. Beklentilerin olumlu yönde olduğu projenin İzmir'de uygulanacağı tarih henüz belirlenmiş değil.

KARAKUTU GÜVENİ ARTTIRACAK

ESHOT'un iyi bir sistemle işlediğini fakat karakutunun gelmesiyle kendisini daha güvende hissedeceğini belirten Rubar Kurt; "Yararlı olacağını düşünüyorum, kendimi daha güvende hissedeceğim, otobüsler çok da güvenli değil" dedi.

Taksi şoförü olan Aydın Gün ise "Bu sistem tabii ki faydalı olur, biz taksiciler de acil durum butonu ve kamera sistemi ile devamlı takip ediliyoruz, otobüslerde de yapılsın devamlı izlenmek yakıt tasarrufu sağlar ve düzenli bir sistem olur, bu uygulama güveni arttırır diye düşünüyorum" dedi.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğrencilerinden Enis Aydın, "Ben uygulamayı gereksiz buluyorum bunun yerine otobüslerin gözlemlenmesi için daha iyi bir sistem gerekiyor" dedi.

HATALI TARAFI BELİRLEYECEK

Detaylı sürüş analizi ve raporlama yazılımı sayesinde uygulama gerçekleşen kazalarda hatalı tarafın belirlenmesinde önemli rol oynayacak. Şadiye Çiğpişirici; "Karakutu uygulamasının olması bir yönden tabii ki iyi olur. Kazalar genellikle otobüs şoförleri kaynaklı olsa da bunun sebebinin doğru bir şekilde belirlenebilmesi gerekli" diye ifade etti. Süleyman Güzel ise: "Bu sistemle kim kusurlu belli olur. Karakutunun olması şoför mü yolcu mu hatalı ortaya çıkarır" dedi.

ESHOT şoförleri ise "İzmir ile İstanbul bir tutulamaz. Zaten validatör sistemi sayesinde otobüslerin takibi verimli bir şekilde gerçekleşiyor. İzmir'in bu sisteme ihtiyacı yok. Bizim gideceğimiz güzergah ve saatler belirli, sistemimizde herhangi bir aksama yaşanmıyor ancak İstanbul daha büyük bir şehir olduğu için bu sistem gerekli olabilir" diye belirttiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title