Haberler

Karakulak'tan, Kurum ve Kuruluşlara Ziyaret

Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak Zonguldak’ta bazı kurum ve kuruluşlara yönelik nezaket ziyaretlerinde bulundu.

Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak Zonguldak'ta bazı kurum ve kuruluşlara yönelik nezaket ziyaretlerinde bulundu.

Merkezi Almanya'da bulunan Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ve Başkan Yardımcısı Mustafa Telli tarafından Zonguldak'ta bazı kurum ve kuruluşlara yönelik nezaket ziyaretleri gerçekleştirildi. İlk olarak İl Genel Meclis Başkanı Vacit Durdubaş'ı makamında ziyaret eden Karakulak ve Telli, Vacit Durdubaş'a Almanya'da faaliyetlerini sürdüren derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verirken Durdubaş'ı Almanya'da Kasım ayında yapılacak olan Zonguldak Almanyalılar Derneği'nin Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma gecesine davet etti.

Kendisine düzenlenen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vacit Durdubaş," Bende eski bir gurbetçi çocuğuyum derneğin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Dernekte görev alan en üst kademesinden en alt kademesindeki arkadaşlarımız çalışmalarını aralıksız sürdürmektedirler. Almanya'da en etkili derneklerimizden birisi yurt dışında gelenek ve göreneklerinden taviz vermeden yoluna devam eden etkili bir kuruluş. Bu derneğin kurulmasında bu yana emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş'ı ziyaret eden Karakulak Demirtaşı'ı düzenlenecek olan geceye davet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Recep Demirtaş ise," Sayın başkana ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gurbette Zonguldaklıları en iyi şekilde temsil eden bir sivil toplum kuruluşu inşallah düzenlenecek olan organizasyona katılmaya gayret edeceğim. Bizimde kurum olarak Zonguldak'ta ki çalışmalarımız hakkında derneğimizi bilgilendirmek istediğimi bir kaç konu var bunlardan en önemlisi Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi Ek Hizmet Binası ile ilgili projemiz. İlimizde uzun yıllar evvel inşa edilen ve Zonguldak'a hiç yakışmayan mevcut valilik binasını yıkıp ilimiz içinde en uygun bir alana yeniden inşa etmeyi planlıyoruz bu konuda çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir" diye konuştu.

Ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i ziyaret eden heyet, Akdemir'i geceye davet ederken, Dernek Başkanı Mehmet Karakulak, "Başkanımıza daha evvel Almanya heyetinin de içinde bulunduğu kardeş belediye komisyonu ile birlikte ziyaret etmiştik. 7 Kasımda düzenlenecek olan gecemize ilimizin tüm yetkililerini ve işadamlarımızı davet etmek için burada bulunmaktayız" dedi. Belediye Başkanı Akdemir ise," Heyetimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Davet bizim için çok anlamlı başkanımız göreve yeni gelmesi ile birlikte çalışmalar çok hızlı bir şekilde başladı. Derneğimizin amacı orada çalışan gurbetçi vatandaşlarımızın daha rahat yaşam şartlarını sağlayabilmesi özellikle konsolosluk ve büyükelçilik anlamında meydana gelebilecek sıkıntıların giderilebilmesi için büyük katkı sağlamaktadırlar. Derneğin bulunduğu bölgede 250-300'bine yakın Türk vatandaşı yaşıyor özellikle de Zonguldaklı kardeşlerimiz çoğunluğu teşkil ediyor. Yabancı bir ülkede gelenek ve göreneklerin yaşatılması gerçekten çok önemli. Bu gayreti gösteren derneğimizin başkanı başta Mehmet Karakulak olmak üzere yönetim kurulu arkadaşlarımıza şahsım ve ilim adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Telli ise, "Almanya'daki gecemize herkesi davet ediyoruz etkinliğimize dahil olmak isteyenler Devrek'te ikamet eden ve Zonguldak temsilciliğini yürüten Nazmi Öksüz'e müracaat edebilirler" dedi - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Karakulak Recep Demirtaş Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title