Haberler

Karaköy'deki Yangın... - 12 Nisanda Çıkan Yangında Köyün Tüm Evleri Yok Olmuştu - Toki Tarafından İhalesi Yapılan Konutların Temeli Atıldı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Karaköy'de, TOKİ tarafından ihalesi yapılan konutların temeli atıldı.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Karaköy'de, TOKİ tarafından ihalesi yapılan konutların temeli atıldı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, köy meydanında düzenlenen temel atma töreninde, 12 Nisandaki afetin bir daha yaşanmaması dileğini ifade ederek, devletin ilk günden itibaren ''sıcak elini'' köy halkına hissettirdiğini söyledi.

Çelik, sorunun çözümünde el birliği ve gönül birliği yaptıklarını dile getirerek, ''Bu zaman zarfında endişeli ve şüpheli bakışlar vardı. Ama Ankara'ya gittik, yüksek planlama kararını çıkardık. Bu kararın çıkmasından sonra 6.8 milyon YTL Afet İşleri Genel Müdürlüğüne teslim edildi'' dedi.

Temeli, haziran ayında atmaya niyet ettiklerini, ancak bazı bürokratik sorunlar çıktığını anlatan Çelik, şöyle devam etti:

''Bu parayı afet işlerinden TOKİ'ye devretmek gerekiyordu. Neticede, geçen hafta perşembe günü müteahhit konusuna karar kılındı ve çalışmalara başladık. Bu iş o kadar kolay değil. Boyacı küpü değil ki hemen olsun. Bu arada, bu süre zarfında moralimizi bozmaya çalışanlar oldu. Bu kişilere sesleniyorum; 1960 yılından beri Türkiye'de 20 bin konut, yangın, sel gibi felaketlere maruz kaldı. Bunların çoğu 2002'ye kadar yapılmadı. Biz ise 2002'den bu yana meydana gelen tüm afet yerlerini yeniden onardık ve eski haline getirdik. Biz ne dediysek yaptık, her zaman emrinizdeyiz.''

Konutların ihalesini alan Makro İnşaatın temsilcisi Ercan Uyan da bölgede 102 daire, 99 ahır, 19 tandır ve 1 ticaret merkezi yapılacağını kaydederek, konutların inşaatının, ekim ayı sonunda bitirileceğini bildirdi.

Törene, Vali Nihat Canpolat ile AK Parti Bursa milletvekilleri Mehmet Emin Tutan ve Şerif Birinç de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title