Haberler

Karaköprü, İlaçlama Başlandı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın merkez ilçeleri arasında en fazla sinek ve haşerenin rastlandığı Karaköprü'de nihayet ilaçlama yapılmaya başlandı.

Şanlıurfa merkez ilçelerin içerisinde sinek ve haşere ile mücadeleye en geç başlayan ve ağır ilerleyen belediye Karaköprü. Aylardır ilçe halkı bu konuda belediyeden şikayetçi. Karaköprü Belediyesi dün yaptığı açıklamada adeta mücadeleye geç başladıkları itirafında bulundu. İlaçlama araçlarının ilçede dolaşmaya başladığı günün hemen ertesinde açıklama yapıldı. Açıklamada, "Karaköprü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, havaların ısınması ile birlikte toplum sağlığını tehdit eden haşere ve sineklere karşı ilaçlama çalışması başlattı. Temizlik İşlerine bağlı ekipler, ilaçlama çalışması kapsamında, cadde ve sokakların yanı sıra çöp bidonlarının etrafları, piknik yerleri, park, bahçe ve toplum sağlığını tehdit edecek bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor." denildi.

ÇİFTÇİ: 15 OCAKTAN İTİBAREN LARVA MÜCADELESİ YAPILIYOR

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilaçlama çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, "Halkımızın sağlıklı bir ortamda yaşaması en büyük dileğimizdir. Bu yıl da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız protokol nezdinde ilçelerimiz ilaçlama işlemlerini yapıyor. Bizlerde Karaköprü Belediye Başkanlığı olarak 15 Ocak tarihinden itibaren larva mücadelesi yapılıyor. Larva mücadelesi çok teknik olarak yapılıyor. Larva uygulaması çok farklı noktalara yapılıyor. Örneğin ıslak zeminlere, çöp konteynırlarına, dere ıslah noktalarına ve fosseptik çukurlarına yapılıyor. Ekiplerimiz son sürat bir şekilde bu çalışmalarını yürütüyor" dedi. İlçeye bağlı 99 mahallede ilaçlama çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başkan Çiftçi, "Şimdi artık uçkun dönemi başladı. Gerek kırsalda ki 86 mahallemiz, gerekse merkezdeki 13 mahallemiz olmak üzere toplam 99 mahalleye her hafta içerisinde muhakkak suretle bu mahallelere ilaç uygulaması yapılıyor. Çünkü artık havalar ısındı. Gerek üvez, gerek kelebek açık alanlarda çok fazla görülüyor. Fakat biz Sağlık Bakanlığının uygulamış olduğu kuralları ve kriterleri uyguluyoruz. Çünkü ilacımız sivri sinek ve kara sinekle mücadele ilacıdır. Diğer mevsimlik olarak ortaya çıkacak olan haşere, doğal ortam çerçevesinde yok olup gidecektir. Ben ekibe başarılar diliyorum" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Karaköprü Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title