Haberler

Karakoçan'da Ortak 4 Kuyumcu 5 Milyon Lira Toplayıp Kaçtı

ELAZIĞ'ın Karakoçan İlçesi'nde kuyumculuk yapan 4 kişi, halktan topladıkları yaklaşık 5 milyon lira ile ortadan kayboldu.

ELAZIĞ'ın Karakoçan İlçesi'nde kuyumculuk yapan 4 kişi, halktan topladıkları yaklaşık 5 milyon lira ile ortadan kayboldu. Kuyumculara para ve altınlarını verenlerin şikayeti üzerine 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Karakoçan İlçesi'nde aynı soyadı taşıyan kuyumcu ortaklar D.A., A.A., Z.A. ve M.A., çeşitli tarihlerde kar payı vaadiyle halktan para ve altın topladı. Yaklaşık 5 milyon lira toplayan 4 kuyumcu ortak ortadan kayboldu. Bu durum ilçede paniğe yol açtı. Bazı vatandaşlar biriktirdikleri döviz, Türk Lirası, bazı vatandaşlar da evlerini satarak elde ettikleri paraları, bazıları ise altınlarını verdikleri 4 ortağın kaybolduğu haberini alınca  polis karakoluna giderek şikayette bulundu. Dün polis karakoluna giden onlarca vatandaş, paralarının kurtarılması için yardım istedi.

Düne kadar şikayette bulunan vatandaşların verdiği bilgilere göre 5 milyon lira para aldıkları belirtilen 4 kişi ile ilgili Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilirken, kaçak dolandırıcıların yakalanması için Karakoçan Sulh Ceza Hakimliği'nce de yakalama kararı çıkarıldı.

'MİKTAR ÇOK DAHA FAZLA' İDDİASI

Karakoçan'da 4 ortağa büyük büyük miktarda para veren bazı kişilerin ise şikayetçi olmadığı, kaptırılan paranın miktarının 30 milyon liralı bulduğu iddia edildi. Şikayetler üzerine polisin dün başlattığı çalışmalar kapsamında kayıp kişilerden M.A.'nın dün yurt dışına çıkış yaptığı belirlenirken, diğer 3 kişinin de plakası belirlenen bir araçla en son Sivas'ta görüldüğü belirtildi. Şüphelilerin yakalanması amacıyla polisin başlattığı çalışma sürüyor. - Elazığ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karakoçan Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title