Haberler

Karakoçan Belediyesindeki Operasyon

Elazığ'ın Karakoçan Belediyesine yönelik operasyon kapsamında tutuklanan DBP'li Belediye Başkanı Burhan Kocaman ve Belediye Meclis Üyesi Cennet Ayık, tahliye edildi.

Elazığ'ın Karakoçan Belediyesine yönelik operasyon kapsamında tutuklanan DBP'li Belediye Başkanı Burhan Kocaman ve Belediye Meclis Üyesi Cennet Ayık, tahliye edildi.

Bir süre önce "kamu görevini usulsüz üstlenme", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "zimmet" iddiasıyla tutuklanan Başkan Kocaman ve Belediye Meclis Üyesi Ayık'ın yargılanmasına Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Duruşmada, tutuklu sanıklar Kocaman ve Ayık ile avukatı hazır bulundu.

Sanık Kocaman ifadesinde, 2014 yılında yapılan yerel seçimde belediye başkanı seçildiğini anımsattı.

Başkanlık döneminde yurt dışına yaptığı gezilerde yerine vekil olarak birini tayin ettiğini ifade eden Kocaman, şöyle dedi:

"Siyasi partilerde eş başkanlık müessesesi vardır. Bu kapsamda belediye meclisinden 'eş başkanlık protokolü'nü geçirerek Ayık'ı eş başkan yaptık. Kendisine eş başkanlığı dolayısıyla bir süre maaş verdik. SGK'dan gelen 'belediyelerde eş başkanlık norm kadrosu yoktur.' yazısı üzerine Ayık'ı belediye başkan yardımcısı yaparak, 4-5 ay da ödemeyi böyle yaptık. Eş başkana yapılan ödemeden dolayı 'zimmet' suçuyla yargılanıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum, tamamen yasal çerçevede hareket ettim."

Sanık Ayık da Kocaman'ın ifadesine katıldığını dile getirerek, beraatini istedi.

Savcı mütalaasında, "kamu görevini usulsüz üstlenme" ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından beraatini istediği sanıkların TCK'nın 247. maddesi gereği "zimmet" suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını isteyerek, bu süre zarfında yapılan 47 bin 286 lira ödemenin tahsil edilmesi nedeniyle TCK'nın 248 maddesi gereği etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak verilecek cezanın yarıya indirilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti adli kontrol şartıyla sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Burhan Kocaman Karakoçan Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title