Haberler

Karakış, Elektrik Direklerini Büktü

Kars'ın Digor İlçesi ile köylerini besleyen elektrik direkleri, yöredeki ağır kış koşullarına direnemeyerek iki büklüm oldu.

Kars'ın Digor İlçesi ile köylerini besleyen elektrik direkleri, yöredeki ağır kış koşullarına direnemeyerek iki büklüm oldu. Enerji nakil hattındaki kopukluk nedeniyle ilçe ve köyleri 3 gün elektriksiz kaldı, Iğdır'dan şebekenin beslenmesiyle birlikte sorun önemli ölçüde giderildi.

Digor ilçe merkezi ve 44 köyünü besleyen enerji nakil hatlarında, kar ve soğuk nedeniyle kopmalar meydana geldi. Digor İlçesi'ne bağlı köylere bu nedenle 6- 9 Aralık tarihleri arasında elektrik verilemedi. Elektrik kesintisinin görüldüğü süre içerisinde işleri aksayan yörede oturanlar kaloriferlerin yanmadığını belirtirken, Digor Ziraat Odası Başkanlığı da işyerinin kapısına 'Elektrik olmadığı için kapalıyız' yazısı astı.

Elektrik direkleri ve enerji nakil hatlarında kış koşullarından kaynaklanan sıkıntı Iğdır üzerinden alınan enerji ile geçici olarak giderildi. Devrilen, yıkılan direklerin yenilenmesi için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Digor Iğdır Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title