Haberler

Karaisalı-kızıldağ Yolu İçin Geri Sayım Başladı

Adana'nın Toroslar'daki ilçelerinden Karaisalı'yı, Kızıldağ Yaylası'na bağlayacak yolda, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin olanaklarıyla sürdürülen genişletme, asfaltlama ve virajları güvenli hale getirme çalışmaları sürüyor.

Yolun genişletilmesinin önündeki doğal engellerin ortadan kaldırılması için 5. kez dinamit patlatıldı. Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye, Büyükşehir'in olanaklarını seferber ettiği için teşekkür etti.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, "Kızıldağ Bakacak mevkisindeki 5. etap dinamit patlatılmasını da gerçekleştirdik. 2 küçük patlatma daha yapacağız. Bu yolun yapımında bizden desteğini esirgemeyen Hüseyin Sözlü Başkanıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah bu yollarda bundan sonra kazalar en aza indirgenecek. Geride kalan kış mevsiminde tehlikeli bir virajda araç yoldan çıktı ve bir arkadaşımız rahmetli oldu. İnşallah genişletme, asfaltlama ve virajları daha güvenli hale getirme çalışmaları tamamlandığında bu tür kazalar da son bulacak. Vatandaşımız Kızıldağ Yaylası'na güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşacak" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ 100 YILIN YOLU İNŞA EDİLİYOR"

Geleceğin yolunu inşa ettiklerini belirten Saadettin Aslan, "Önümüzdeki 100 yılın yolunu yapıyoruz. Bu kadar iddialı konuşuyoruz. 15 metre eninde, asfaltı kaliteli, 3 şeritli yol inşa ediyoruz. Toroslarda bu şekilde yapılan ilk çalışma bu. İnşallah bunun devamını da Kozan Göller Yaylası yolunda yapacağız. Karlı ve yağmurlu geçen aylar nedeniyle çalışmalarımızda aksamalar oldu fakat inşallah, başta Hüseyin Sözlü Başkanım olmak üzere, inanmış kadrolar olarak, Büyükşehir Belediyesi çalışanları, Karaisalı Belediyesi çalışanları ve katkı koyan tüm arkadaşlar ile bu hedefe ulaşmak için vargücümüzle çalışıyoruz. Şu anda yaylaya 500 metre mesafe kaldı. 2 küçük patlamanın ardından önümüzde engel kalmayacak. Gayret bizden, takdir Allah'tan. Yolun ilk kilometrelerinde de alt ve üst zemin döküm ile taban sıkıştırma çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu bölgede asfalt dökülmesine başlanacak. 14 kilometrelik yolu 3 ayda bitirme amacı ve azmiyle çalışıyoruz. Hedefimiz 1 Haziran'da asfaltı dökülmüş halde yolun hazır olması" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Karaisalı Toroslar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title