Haberler

Karagöl'de renk cümbüşü

Çubuk sınırlarında yer alan Karagöl ile çevresindeki vadi ve yaylalarda sonbaharda ortaya çıkan renk cümbüşü ziyaretçileri adeta büyülüyor.

Çubuk sınırlarında yer alan Karagöl ile çevresindeki vadi ve yaylalarda sonbaharda ortaya çıkan renk cümbüşü ziyaretçileri adeta büyülüyor.

Başkentin saklı cennetlerinden Karagöl, ne zaman oluştuğu bilinmeyen küçük bir krater göl özelliği taşıyor. İlçe merkezine 28 kilometre mesafedeki göle, Aşağı Çavundur yolu ve Çubuk2 yolu ardından da Kışlacık köyü yolu güzergahı takip edilerek gidiliyor. Gölün çevresi sık ormanlarla çevrili. Bazıları endemik bitki türlerinin bulunduğu yörede, metrekareye 3-4 çiçek çeşidi düşüyor. Karagöl ile çevresindeki vadi ve yaylalarda sonbaharda ortaya çıkan renk cümbüşü ise ziyaretçileri adeta büyülüyor.

Son bir yıldır su seviyesinde azalma yaşanan Karagöl, çevresindeki doğal alanlarla her mevsim turistlerin ilgisini çekiyor. Yazın yeşilin binbir tonunu barındıran, sonbaharda ise sarı, yeşil, kırmızı ve kahverenginin ağırlıklı olduğu renk cümbüşüne dönüşen Karagöl, her mevsim ziyaretçi çekiyor.

Özellikle şehrin ve iş yaşantısının stresinden uzaklaşıp doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenler ile fotoğraf tutkunları yöreye akın ediyor.

Karagöl ismin çok duyduğunu ve çalışırken bir türlü gelmediğini anlatan Yusuf Arslan, emekli olur olmaz arkadaşlarıyla Karagöl'e geldiğini kaydederek, tüm başkentlilere Karagöl'ü görmelerini tavsiye ettiğini söyledi.

Karagöl'ün manzarasına hayran kaldığını vurgulayan Arslan, "Karagöl ismini duyuyorduk ama bir türlü vaktim uygun olup da gelememiştim. Gerçekten çok güzel doğası var. Arkadaşlarımla şöyle bir gelip Karagöl'ü gezelim dedik. Güzel bir havası ve doğal güzelliği var. Çok iyi oldu iyiki de geldik. Herkese tavsiye ederiz. Kesinlikle bir dahaki sefere ailemi de getireceğim. Şu doğal güzelliği herkesin görmesini istiyorum" diye konuştu.

Kafa dinlemek için Karagöl'e sık sık geldiğini söyleyen Cengiz Bal da Karagöl'ün insanın rahat dinlenebileceği, huzuru bulabileceği bir doğal terapi merkezi olduğunu belirtti. Karagöl'ün her mevsim ayrı bir güzelliği olduğunu kaydeden Bal, "Kışın kar örtüsünün altında o bembeyaz örtünün altında bir görseniz. Bütün haftanın stresini, yorgunluğunu atabilmek için bulunmaz bir yer. Yakın bir yer, Ankara'ya mesafesi 45 dakika. Gerçekten herkese tavsiye ederim" ifadesini kullandı.

Eskilerin anlattığına göre Karagöl'ün bir hikayesi olduğunu da hatırlatan Bal, "Bu gölün altında bir köy olduğu biliniyor. Burada bir köy varmış. Bu gölün dibi bulunmuyor. Zamanında balık adamlar giriyorlar buraya ama dibini bulamıyorlar. Bir rivayate göre de bu gölün dibi Karadeniz'den çıkıyormuş. Bir acayip bir göl burası, çok enteresan bir yer. Bazı günleri esintili oluyor, çok mistik bir havası var. Sadece Karagöl değil, bu çevrede daha birçok güzel alanlar var" görüşünü paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Arslan Çavundur Karagöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title