Haberler

Karaer; "Sağlık-sen'in Kazanımlarını En İyi Şekilde Anlatıyoruz"

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, teşkilatlar olarak Sağlık-Sen’in kazanımlarını en iyi şekilde anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, teşkilatlar olarak Sağlık-Sen'in kazanımlarını en iyi şekilde anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Sağlık-Sen ailesi olarak dün olduğu gibi bugün de inisiyatif almaya hazır olduklarını ifade eden Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, "Toplu Sözleşme sonrasında kazanımlarımızı sağlık çalışanlarına anlatıp, sendikamızla güven altında olduklarını hatırlatmaya çalışıyoruz. Elde ettiğimiz kazanım ve çözüme kavuşturduğumuz konulara, başkalarının sahip çıkmasını asla izin vermeyeceğiz. Sahada çalışan bizler, Sağlık-Sen Genel Merkezimizle el ele verip, bütün gücümüzle çalışarak kazanımlarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Bir taraftan sorunları çözüme kavuşturmak için mücadele verirken, diğer taraftan da teşkilatlar olarak sahada bu kazanımlarımızı sağlık çalışanlarımızla paylaşacağız. Sağlık-Sen ailesi olmanın gereği de budur" dedi.

"ANAYASAMIZ MİLLİ VE YERLİ OLMALIDIR"

Türkiye'de yeni bir anayasa çalışması olduğunu ve bu çalışmayı sadece bugün değil dün de çok önemsediklerini aktaran Baki Karaer, "Enteresan bir ülkede yaşıyoruz. Ülkemizde hukuk devrimi yapıldı. 'Hukuk devletiyiz' diyoruz. Aslında bu hukuk devrimi yabancı ülkelerin hukuk kavramları alınarak resepsiyonlarda kazanıldı. Yani öyle bir durum var ki medeni kanunumuzu İsviçre'den alıyoruz, ceza kanunumuzu İtalyan kanunlarına göre yapıyoruz. Muhakemeler usulümüzü Alman usulüne göre yapıyoruz. Fransız idari hukukuna göre de idare ediliyoruz. Yani 'Türk vatandaşlığı tanımında hukuk sistemine göre Türk vatandaşlığı nedir?' diye sorulduğu zaman, İsviçre Medeni Kanunu'na göre evlenen, İtalyan ceza yasasına göre cezalandırılan, Alman ceza muhakemesi usulüne göre yargılanan, Fransız idari hukukuna göre idare edilen, İslam hukukuna göre de gömülen bir Türk vatandaşlığı tanımı var maalesef. Yeni anayasayı yaparken İslam hukukunun, kültürümüzün de içinde olduğu, dışarıdan etkileşimin olmadığı, yerli ve milli olan milletin anayasasının mutlaka yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsviçre Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title