Haberler

Karadenizliler Karşıyaka'da "6. Karadeniz Hamsi Şöleni"Nde Buluştu

Karadenizliler Karşıyaka'da buluştu.

Karadenizliler Karşıyaka'da buluştu. "6. Karadeniz Hamsi Şöleni"nin 4. gününde gerçekleşen "Hamsi İkramı"nda 5 ton hamsi dağıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ile Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel de, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile birlikte hamsi dağıttı. Karşıyaka Belediyesi'nin Karadeniz Federasyonları Konfederasyonu (KADEKON), Çorum Dernekleri Federasyonu, Karşıyaka Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Karşıyaka Tokatlılar Kültürünü Tanıtma-Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Amasyalılar Derneği ve Karadeniz Gençlik Federasyonu ile birlikte düzenlediği "6. Karadeniz Hamsi Şöleni" 4. gününde on binleri ağırladı.

-"ÜLKEMİZİN FARKLI KÜLTÜRLERİNİN KAYNAŞMASI, DAHA YAKINDAN TANIŞMASI İÇİN"-

Bostanlı Pazaryeri'nde 19 Aralık'ta başlayan Hamsi Şöleni'nin geleneksel hale gelen "Hamsi İkram Günü" İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekili Mustafa Moroğlu, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel'in katılımıyla gerçekleşti. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile Karadenizli sivil toplum örgütlerinin ev sahipliği yaptığı "Hamsi İkram Günü"nde 5 ton hamsi kısa sürede tükendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, milletvekili Moroğlu ve Başkan Durak ile birlikte vatandaşlara hamsi dağıttı.

İzmir belediyelerinin Türkiye'nin farklı yörelerindeki kültürlere sahip çıktığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Karşıyaka'da Karadeniz yöresini anlatan Hamsi Şöleni gerçekleşiyor. Bu etkinlik Karadenizliler hamsi yemesi için değil, ülkemizin farklı kültürlerinin kaynaşması, daha yakından tanışması içindir" dedi.

-"ÜLKEMİZİN RENKLERİ BİR ARADA YAŞIYOR"-

Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, sosyal demokrat anlayışla yönetilen belediyelerin halka bütünleştiğini ifade ederek, "Sosyal demokrat belediyeler onlarca kez denetlendik. Hiçbirimizin evinde ayakkabı kutuları çıkmadı. Bize yakışanı yapmaya çalışıyoruz, tüm Türkiye'ye örnek olacak birlikteliği sağlıyoruz" diye konuştu. Farklı bölgelerde doğsalar da Karşıyaka'da yaşayanların artık Karşıyakalı olduklarını da belirten Durak, "Bizler bir bütünün parçasıyız. Çocuklarımız burada dünyaya geldi, geleceğimiz burası. Ülkemizin renkleri bir arada yaşıyor" dedi.

Milletvekili Mustafa Moroğlu da konuşmasında Karadeniz'in Kurtuluş Savaşı'ndaki yerine dikkat çekerek, "Bu şenlik birlikte üretimin, birlikte paylaşımın en güzel örneğini yansıtıyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

-"HEMŞERİLERİNDEN KOCAOĞLU'NA "BAT' SÜRPRİZİ"-

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile birlikte Şölen alanındaki stantları da gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sevgi gösterileriyle karşılandı. Başkan Kocaoğlu'na Tokatlı hemşerileri ise, "Bat" sürprizi yaptı. Tokat'ın yöresel yemeklerinden "Bat"ın tadına bakan Kocaoğlu, törenin ardından yapılan ikramları da geri çevirmedi. Gerçekleştirilen Hamsi Şöleni yarın sona erecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Aziz Kocaoğlu Cevat Durak Karadeniz Karşıyaka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title