Haberler

Karadeniz Trafiği Rahatlıyor

1990 yılında Sarp Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte Kafkasya coğrafyasına ulaşımı sağlayan Karadeniz Sahil Yolu’nun en kritik ve dar bölgesi olarak bilinen Ordu’da halen inşaatı devam eden çevre yolu Kasım ayında hizmete açılacak.

1990 yılında Sarp Sınır Kapısı'nın açılmasıyla birlikte Kafkasya coğrafyasına ulaşımı sağlayan Karadeniz Sahil Yolu'nun en kritik ve dar bölgesi olarak bilinen Ordu'da halen inşaatı devam eden çevre yolu Kasım ayında hizmete açılacak. Yolun açılmasıyla birlikte Karadeniz güzergahında trafik büyük ölçüde rahatlayacak.

1989 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılmasından Sarp Sınır Kapısı'nın açılmasıyla birlikte günümüze kadar gelen süreç içerisinde Karadeniz ve Kafkasların jeo-stratejik, siyasi, ekonomik ve sosyal yönden büyük önem kazanması Karadeniz Sahil Yolu'nun önemin arttırdı. Kıyılara dolgu yapılmasıyla inşa edilen otoban sahil yolu trafiğini büyük ölçüde hafifletirken, dolgu ve otoban yapılmayan tek il olan Ordu'da trafik geçişi adeta çileye dönüşüyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün tespitlerine göre, Ordu şehir içi yolunda günde 80 bir araç geçiş yaparken, bu rakam yaz aylarında 120 bin seviyelerine ulaşıyor. Bu özelliğinden dolayı Karadeniz Sahil Yolu'nun en dar ve kritik noktası özelliğini taşıyan ve büyük bir zaman kaybına sebep olan Ordu ilindeki trafik açılması için 5 yıl önce temeli atılan çevre yolunun inşaatı yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılacak. Perşembe ilçesi Akçaova'dan başlayıp Boztepe'nin altından biri 3 bin 300 metrelik diğeri 2 bin metrelik toplam 5 bin 300 metrelik iki ayrı tünelle, viyadükler ve duble yollarla Ordu'yu arkadan geçerek sahil yoluna bağlanacak 20 kilometrelik yolda inşaat hızla sürüyor. Tünel ve viyadük inşaatlarının bitirildiği yolda halen kavşak çalışmaları yapılıyor.

VALİ: "SONBAHARDA AÇILACAK"

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Karadeniz Sahil Yolu'nun Türkiye'nin Kafkasya, Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetleri'ne doğru uzanan en önemli çıkış kapılarından birisi olduğuna dikkat çekti. 1990'lı yıllarda Karadeniz Sahil Yolu yapılırken halkın tepki göstermesi daha sonra hükümetinde bunu uygun görmesiyle Ordu sahiline dolgu ve otoban yapılmadığını belirten Vali Balkanlıoğlu, "Her ne kadar bölünmüş yol olsa bile şehir içi geçişi aynı zamanda Karadeniz Sahil Yolu. Hem Ordu şehri hem de sahil yolu trafiği bu yolda birleşince ister istemez anormal bir trafik sıkışıklığı oluyor. Biz de ister istemez güzergahı rahatlatmak için trafiği kapatıyoruz. Bu sorunu çözmek için 5 yıl önce başlanan Ordu Çevre Yolu inşaatı sürüyor. Coğrafi şartlar sebebiyle tüneller, viyadükler ve kavşaklardan oluşan bu yol eski parayla katrilyonluk yeni parayla milyarlık bir iş. Bu sene açılıyor Allah'ın izniyle. En kötü ihtimalle Ekim ve Kasım gibi açılır. Bu durum Ordu trafiği ve saatlerce yol kenarında bekleyen transit araçlar için güzel bir gelişme olacaktır" dedi.

1.5 SAATLİK GEÇİŞ 25 DAKİKAYA DÜŞECEK

Vali Balkanlıoğlu, şehir içinde 12 yaya geçidi, 16 kavşak bulunduğunu, TEDES ve trafik ışıkları hesaba katıldığında Ordu merkezine giren bir aracın bazen 1.5 saatte zor çıktığını da hatırlatarak, "Bu yol açıldığında trafik 25 dakikaya düşüyor. Eğer normal trafik hızında seyrederse 15 dakikada Ordu'dan geçebilirsiniz" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Sahil Yolu Kafkasya Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title