Haberler

Karadeniz Havzası Tek Biletle Gezilebilecek

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Karadeniz Havzası'nda Yenilikçi Kırsal Turizmin Desteklenmesi" projesi kapsamında hayata geçirilen "Sınır Ötesi Tek Ziyaretçi Paketi" ile Türkiye, Gürcistan, Ermenistan ve Bulgaristan başta olmak üzere Karadeniz Havzası'nda belirlenen noktalar tek biletle gezilebilecek Projenin Türkiye ayağı irtibat temsilcisi Salantur: "Özellikle zengin turistler artık 5 yıldızlı otellerde konaklamaktan keyif almıyor.

ATİLLA KURTOĞLU - Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Karadeniz Havzası'nda Yenilikçi Kırsal Turizmin Desteklenmesi" projesi kapsamında hayata geçirilen "Sınır Ötesi Tek Ziyaretçi Paketi" ile Türkiye, Gürcistan, Ermenistan ve Bulgaristan başta olmak üzere Karadeniz Havzası'nda belirlenen noktalar tek biletle gezilebilecek.

Projenin Türkiye ayağı irtibat temsilcisi ve Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Projeleri Ar-Ge Birimi görevlisi Serdar Serhat Salantur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle zengin turistlerin artık 5 yıldızlı otellerde konaklamaktan keyif almadıklarını, farklı alternatifler arayan insanların kırsalda köylülere yardım ederek tatil yapmayı tercih ettiklerini belirterek, Karadeniz'de bunu fırsata çevirmek istediklerini söyledi.

"Kırsal turizm adına Karadeniz'de ne yapılabilir" üzerinde durduklarını ifade eden Salantur, "Karadeniz'de bununla ilgili birçok imkan var. 'Bunları nasıl uluslararası boyuta taşırız' düşüncesinden hareketle AB destekli projeye ortak olduk" dedi.

Ermenistan koordinatörlüğündeki projenin diğer ortaklarının Bulgaristan ve Gürcistan olduğunu, projenin Mayıs 2015'te sonlanmasının planlandığını anlatan Salantur, proje kapsamında kırsal turizmin geliştirilmesinin hedeflendiğini, dört ortak ülkede belirlenecek kırsal turizme yönelik noktaların ziyaret edilebilmesi için "Sınır Ötesi Tek Bir Ziyaretçi Paketi" oluşturulacağını dile getirdi.

Salantur, yaptıkları çalışmalardan ilkinin Doğu Karadeniz'de oda, kahvaltı hizmeti veren 16 işletme tespit etmek olduğunu kaydederek, "7 seyahat acentesi, 4 de yöresel ürün üreten işletme tespit ettik. Bunlara, projemizin yerel ortakları olarak 5 farklı konuda Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerince 30'ar saatlik eğitim verdik. Daha sonra da çalışma ziyaretleri gerçekleştirdik. Yerel ortaklarımızın temsilcileriyle Ermenistan, Bulgaristan, Gürcistan'da çalışma ve iyi uygulama örnekleri ziyaretleri gerçekleştirdik" dedi.

Proje kapsamında geliştirilecek "Sınır Ötesi Tek Ziyaretçi Paketi" adlı proje ürününe dahil edilecek etkinlikler, ziyaret noktaları, sunulacak hizmetlerin Şubat 2015'e kadar tamamlanacağını belirten Salantur, şöyle devam etti:

"Gürcistan, Ermenistan ve Bulgaristan heyetlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye ayağı değişim ziyaretiyle Gümüşhane'de pestil ve köme imalat süreci gözlemlendi. Karaca Mağarası, Gümüşhane Kent Müzesi, Zigana Dağı Limni Gölü, kırsalda oda-kahvaltı hizmeti veren işletmeler ziyaret edildi. Bayburt'ta Aydıntepe Yeraltı Şehri, Baksı Müzesi ve Bayburt Kalesi, Trabzon'da Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Ayasofya Camisi, Uzungöl ve fındık fabrikaları, Rize'de ise çay fabrikası, geleneksel Rize bezleri üretim atölyesi, Ayder Yaylası, Zilkale gibi proje hedef noktaları gezerek tur pakete dahil edilecek noktaları tespit etmeye çalıştık."

"Bir turist tek biletle 4 ülkede gezebilecek"

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Projeleri Ar-Ge Birimi Ofisinden Mehtap İskender ise projeyle 4 ülke arasında bölgesel bir ağ oluşturulmasının hedeflendiğini ifade ederek, oluşturulan ağ kapsamında da bir turistin, tek bir bilet alıp 4 ülkede de kırsal turizme dönük bölgeleri gezebileceğini söyledi.

İskender, paketin içinde birden fazla tatil seçeneği sunulacağını dile getirerek, "Örnek vermek gerekirse 'kuş gözlem tatili' veya 'geleneksel düğünlerin gözlemi tatili' ya da 'macera turizmi' gibi farklı başlıklar olacak" ifadesini kullandı. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Bulgaristan Ermenistan Gürcistan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title