Haberler

Karadeniz Günleri İzmir’de Başlıyor

Güncelleme:

Sakarya'dan Gürcistan'a Kadar Uzanan Geniş Coğrafya Karadeniz'in Kalbi 4 Gün Süreyle İzmir'de Atacak.

Sakarya'dan gürcistan'a kadar uzanan geniş coğrafya karadeniz'in kalbi 4 gün süreyle izmir'de atacak. Başı dumanlı dağlarının şenlikli yayla havası, yerinde duramayan kıpır kıpır insanların kolbastısı horonu, topraktan fışkıran deli yeşili, fındığı, çayı ve hamsi balığı, kısacası ürünleri, damak tadı, giyim tarzı, müziği ve danslarıyla Karadeniz İzmir'e taşınacak. 19 Mayıs'ta İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda başlayacak 2. Karadeniz Tanıtım Günleri'nin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yapacak.

Karadeniz'in doğusundan batısına 18 ili ve onlarca ilçesinde nefesler tutuldu. 19 Mayıs'ta İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda 2. kez başlayacak olan Karadeniz Tanıtım Günleri için geri sayım başladı. Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu'nun (KADEKON) bölgedeki il valilikleri, önemli kuruluş ve derneklerinin işbirliği ile gerçekleştireceği tanıtım günlerinin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yapacak.

Gürcistan'dan bir bakan,12 ülkenin oluşturduğu Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA)üyeleri, Karadeniz'in horon ve kolbastı ekipleri, İzmir ve Karadeniz'in Milletvekilleri, Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri programa katılacak. Karadeniz'de yetişen ve imal edilen ürünler 2 nolu holde kurulan stantlara taşındı.. Katılımcı kurum ve kuruluşlar ziyaretçilere tanıtımlar yaparken sıcak satışlarda gerçekleştirebilecekler. Ayrıca turizm ve ticaret merkezi Batum bir standta tanıtım çalışmalarını gerçekleştirirken folklor ekibi gösteriler sunacak.

Türkiye'nin iki yakasını ikinci kez İzmir'de bir araya getireceklerini belirten Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu, markalaşmasını sürdüren Karadeniz ve Ege bölgelerindeki kurum, kuruluş ve kişilerin ekonomik işbirliklerini tanıtım günleriyle arttırmak istediklerini söyledi.

Genel Başkan Murtezaoğlu, "İzmir Karadeniz günleri giderek büyüyor ve sürdürülebilir kalkınma projesine dönüşme yolunda hızla ilerliyor. Bu yıl Kültür ve Turizm bakanımızca açılışı gerçekleştirilecek tanıtım günlerine katılım talebi yoğunlaştı. Geçen yıl katılan illerin katılımına ilave olarak kalkınma ajansları kapsamında bu yıl Rize, Artvin, Bayburt, Kastamonu, Zonguldak ve Çankırı illerinin de yer alacağı Karadeniz tanıtım günleri Ege ile Karadeniz'in Turizm amaçlı buluşma adresi olacak"dedi.

4 gün 4 gece etkinlik

İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda kemençe ve tulum sesleri bir an bile susmayacak. Karadeniz insanının kıpır kıpır horon ve kolbastıları zaman zaman kentin önemli meydanlarına taşınacak. Rönesans Ajans'ın kurucusu Akif Örük'ün koreografisini yaptığı defilde bir birinden özel kıyafetler açılış töreninde davetlilere sunulacak.

Karadeniz Turizm konferansı, Turizm Acenteleri ve Kültür Turizm İl Müdürlükleri sunumlarını yapılacak.

19 Mayıs'ta başlayacak 2. Karadeniz Tanıtım Günleri 22 Mayıs'ta tamamlanacak. Girişlerin ücretsiz olacağı ziyaretler saat 10:00 ile 21:00 arasında gerçekleştirilebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title