Haberler

Karadağlar Sırtlarındaki Atatürk Silüeti İlgi Çekiyor

Damal ilçesinin Ata Mahallesi'nde Karadağlar'ın eteğine yansıyan Atatürk silüeti ilgi çekiyor.

Damal ilçesinin Ata Mahallesi'nde Karadağlar'ın eteğine yansıyan Atatürk silüeti ilgi çekiyor.

Damal Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ile bir grup vatandaş bölgeye giderek, Atatürk'ün Karadağlar'ın eteğine yansıyan silüeti izledi.

Kaymakam Çetin, yaptığı açıklamada, Atatürk silüetinin artık havaların açık olduğu günlerde ağustos ayına kadar görülebileceğini, bu nedenle her gün çok sayıda insanın kente gelmeye başladığını kaydetti.

Anadolu'nun birbirinden güzel hazinelere sahip olduğunu, millet olarak bu hazinelerin çoğundan habersiz olduklarını vurgulayan Çetin, "Zenginliklerimizi keşfetmemiz lazım. İstanbul'dan gelmek isteyen bir insanımız 2,5 saatte buraya bu doğa mucizesini izlemeye gelebilir. Çünkü bu bir zenginliktir. Herkesi bu vesileyle ilçemize davet ediyorum. Bize Kars Havaalanı bir saatlik mesafede. Bu fırsat ve kolaylıktır" dedi.

Hergün farklı bölgelerden insanların kente gelmeye başladığını belirten Çetin, "Çoğu gün, yüzden fazla insan gelip izliyor. Her geçen gün izleme sayısında artış görüyoruz. Özellikle festivalimizin olacağı temmuz ayı içinde binlerce insanın gelmesini planlıyoruz. Geçen yıl da öyle oldu, binlerce insan buraya akın etti" diye konuştu.

Kaymakam Çetin, silüeti izlemeye gelen çocuklara ise kitap hediye etti.

Silüeti izlemeye gelenlerden Sibel Alıcı da Damal'a devlet memuru olarak atandığında, ilk gördüğü şeyin Atatürk silüeti olduğunu dile getirerek, "Bu nedenle Damal'a atanmaktan çok mutlu oldum. Bugün de hava açıktı gelip silüeti izleme şansını bulduk" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Damal'ın Yukarı Gündeş köyünde 1954'te çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edilen silüet için 1995 yılından bu yana her yıl temmuz ayında "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" düzenleniyor. - Ardahan

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Nuri ÇETİN Damal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title