Haberler

Karadağ'ın NATO Üyeliğine Kabul Edilmesi

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Karadağ'ın NATO'ya kabul edilmesinin Avrupa'da gerilimi artıracağını iddia etti.

Brüksel'de düzenlenen NATO dışişleri bakanları toplantısında Karadağ'ın ittifaka katılmasının onaylanmasını değerlendiren Peskov, "NATO'nun daha da genişlemesi bizim açımızdan negatif bir süreç. Bu süreç Avrupa'da güvenliğin güçlendirilmesine katkı sağlamıyor, aksine kıtada gerilimi daha da yükseltir." dedi.

Peskov, ülkesinin NATO ile diyalogdan kaçmadığını belirterek, "Diyaloğun önümüzdeki sorunları çözmenin tek yolu olduğuna inanıyoruz. Ancak bu diyalog karşılıklı çıkarlara saygı temelinde olmalı aksi takdirde verim sağlamaz." ifadesini kullandı.

Rusya'nın karşı çıkmasına rağmen Balkan ülkesi Karadağ, NATO'nun 29. üyesi olarak kabul edilmişti. NATO dışişleri bakanları Karadağ'ın ittifaka alınmasını onaylanmıştı.

Karadağ'ın NATO üyeliğinin kesinleşmesi için ittifak üyelerinin parlamentolarından da onay gerekiyor. Bu onaya kadar Karadağ, NATO toplantılarına gözlemci olarak katılabilecek. Onayın ardından da Karadağ, NATO'nun 29. üyesi olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Dmitriy Peskov Brüksel Karadağ Dünya Haberler

500

Yorumlar (1)

Nibiru:

Sen bir de Ukrayna, İsveç, Gürcistan NATO üyesi olunca gör.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title