Haberler

Karadağ'ın Bar Kenti ile Adana Kardeş Şehir Oldu

Adana ile Karadağ'ın Bar şehri arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Adana Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen imza törenine, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Bar Belediye Başkanı Dr. Zoran Srzentic, Karadağ Dışişleri Bakanlığı Diaspora Direktörü Predrag Mitrovic ve Karadağ'ın Türkiye Büyükelçisi Branko Miliç katıldı. Başkan Sözlü, geçmiş dönemin kayıplarını telafi etme fırsatı doğduğunu ifade etti.

Karadağ heyetini Adana'da görmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Karşılıklı sevgimiz, muhabbetimiz var. Bunu bir araya gelişlerimizde dolu dolu yaşıyoruz. Tarihi, kültürel derinliği olan bir kaynaktan besleniyoruz. Bar şehriyle kardeşlik münasebeti aslında Karadağ ve Türkiye'nin kardeşliğidir. Coğrafi gerekliliklerin bize sunduğu güzel bir mecburiyettir. Balkanlarla Türkiye tarihi açıdan ve doğal olarak bir kültürel ve ekonomik bağa, yakınlığa sahiptir. Bu bağ daha güçlendirildiğinde Türkiye ve Balkanların kalkınmasına katkı konulmuş olacaktır. Tarihi süreç içinde dünya siyaseti bu bağlantıyı koparmış ama Allah bize bu şartları yeniden sundu. Siyasi şartlar işbirliğini yeniden uygun hale getirdi. Geçmiş dönemin kayıplarını telafi etmede çaba sarf etmeliyiz. Karadağ ve Türkiye bu kardeşlikten inşallah olumlu yönde etkilenecektir" diye konuştu.

Bar Belediye Başkanı Dr. Zoran Srzentic de, Bar şehrinden Adana'ya sıcak sevgi ve selam getirdiğini söyledi. Dr. Srzentiç, "Bizlere gösterdiğiniz ilgiden dolayı size ve Ankara'ya teşekkür ediyorum. Türkiye, Karadağ'ın NATO'ya üyeliğini ilk tanıyan ülkedir. Bizler de Türkiye'nin ilerlemesi için elimizden gelen desteği vereceğiz. Bar kentimizin Türkiye'den Bornova, Küçükküyü ile kardeşliği var. Adana ve başka şehirlerle bu kardeşliği pekiştirmek istiyoruz. Eski Bar'da Osmanlı döneminden kalma 150 Türk hanesi var. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) önemli restore ve bakım faaliyetleri Karadağ'da mevcut. Adana'daki Karadağ göçmenleri iki ülke arasında köprü görevi yapıyor. Onların çalışmalarını takip ve takdir ediyoruz" dedi.

(ELF-Y) - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Türkiye Karadağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title