Haberler

Karadağ'ın Ankara Büyükelçisi Miliç, Osmaniye'de

Karadağ'ın Ankara Büyükelçisi Branko Miliç, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (OTSO) ziyaret etti.

Karadağ'ın Ankara Büyükelçisi Branko Miliç, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (OTSO) ziyaret etti.

Miliç, OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke'yi ziyaretinde, Karadağ ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iyi düzeyde olduğunu belirterek, iki ülkenin kültürel ve tarihi ortak noktası bulunduğunu söyledi.

Ekonomi alanında daha çok iş birliği yapılması gerektiğine dikkati çeken Miliç, "İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler, politik ilişkilere göre daha düşük. Ekonomik ilişkileri iş dünyasıyla iş birliğini artırarak yükseltebiliriz" dedi.

Ülkesinin, gelişmeye açık olduğunu vurgulayan Miliç, "Karadağ, özelikle enerji, metal, taşımacılık, turizm, tarım ve tekstil sektörlerinde gelişmeye oldukça müsait. Ülkemizde çok iyi bir potansiyel var. Yeni kurulan orta ölçekli firmalar için vergi kolaylığı tanıyoruz. Yerel yönetimlerimiz de yatırım yapacak firmalara kolaylık sağlıyor" diye konuştu.

OTSO Başkanı Murat Teke de odanın faaliyetleri ve kentle ilgili bilgi verdi.

Karadağ'ın, Türkiye için önem taşıdığını belirten Teke, oda üyelerinden oluşan heyet ile sanayi, tarım ve enerji yatırımları konusunda inceleme yapmak üzere bu ülkeyi ziyaret edeceklerini söyledi.

Teke, Büyükelçi Miliç'e plaket verdi. - Osmaniye

Kaynak: AA / Yerel

Murat Teke Osmaniye Karadağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title