Haberler

Karadağ'da "To Be Secure (2bs)" Forumu Sona Erdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay'ın açıklamaları

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic'in açıklamaları

Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic'in açıklamaları

Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor'un açıklamaları Karadağ'da "To Be Secure (2BS)" Forumu sona erdi

Karadağ'ın güneyindeki sahil şehri Budva'da, bu yıl 6'ıncısı düzenlenen "To Be Secure (2BS)" Forumu sona erdi.

Küresel ve kıtalararası güvenlik sorularının ele alındığı forumun ikinci ve son gününde, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic ve Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, "Ortak savunma-ortak sorumluluk" temalı panelde konuşma yaptı.

Karadağ Cumhurbaşkanı Vujanovic, Karadağ'ın, NATO üyesi olmasının son derece önemli olduğuna işaret ederek, ülkesinin NATO üyelik yolunda olan Makedonya ve Bosna Hersek'e de iyi bir örnek olması temennisinde bulundu.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitarovic de Karadağ'ın NATO üyeliğine destek verdiklerini söyleyerek, "Hırvatistan'ın NATO'ya üyelik sürecinde biz de belli başlı sıkıntılar yaşadık ama var olan ön yargıları kırmak ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek adına birçok kampanyalar düzenledik." dedi.

NATO'nun, Karadağ'da üs açacağına yönelik iddiaları "ön yargı" olarak değerlendiren Kitarovic, Hırvatistan'ın, NATO üyesi olmasından sonra başta vatandaşlar olmak üzere ülkedeki her kesimin üyeliğin faydalı olduğunu tecrübe ettiğini kaydetti.

Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor da bölge ülkelerinin NATO üyeliği konusundaki kararlarına saygı duyduğunu belirterek, "Karadağ'ın, NATO üyesi olmak istemesini ve Sırbistan'ın başvuruda bulunmamasını anlıyorum. Bosna Hersek'in, NATO üyeliğine başvurması ise tüm bölge için yeni bir güvenlik döneminin kapılarını açacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"DAEŞ, Türkiye ve dünya ülkeleri için tehdit"

Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay da "DAEŞ'le mücadele" temalı panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, terörü ve teröristleri iyi ya da kötü olarak ayırmadığını söyledi.

DAEŞ'le mücadelede ortak koordinasyonun gerekliliğine işaret eden Alpay, "Teoride söylenenler pratikte uygulanmadığı sürece ilerleme kaydedemeyiz. Öncelikle sorunları tespit etmeli ve ona göre uygun bir mekanizma geliştirmeliyiz." diye konuştu.

Alpay, DAEŞ'in hem Türkiye hem de bütün dünya ülkeleri için tehdit oluşturduğunu ifade ederek, Türkiye'nin terörle mücadeleye devam ettiğini vurguladı.

"Küresel güvenlik-yaklaşım ve cevapları" temasıyla düzenlenen 6. "To Be Secure (2BS)" Forumu kapsamında, güvenlik ve terörle mücadele konularında birçok panel düzenlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Hırvatistan Şuay Alpay Slovenya Budva Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title