Haberler

Karadağ'da Devlet Hastanesine Teknik Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Karadağ'ın Bar şehrinde bulunan Blajo Orlandiç Devlet Hastanesi Jinekoloji ve Kardiyoloji bölümlerinde kullanılmak üzere hibe edilen 2 adet ultrason cihazı, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Karadağ'da özellikle sağlık alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Karadağ'ın Bar şehrinde bulunan Blajo Orlandiç Devlet Hastanesi Jinekoloji ve Kardiyoloji bölümlerinde kullanılmak üzere hibe edilen 2 adet ultrason cihazı, düzenlenen törenle teslim edildi. Törene, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, Bar Belediye Başkanı Zoran Srzentiç, Blajo Orlandiç Devlet Hastanesi Müdürü Branka Miloviç, TİKA Podgoritsa Koordinatörü Mustafa Yazıcı ve TİKA yetkilileri katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Hastane Müdürü Miloviç, hastanenin bölgenin en büyük hastanesi olması nedeniyle sadece Bar'dan değil çevre şehirlerden de yoğun hasta kabul ettiğini belirterek, özellikle jinekoloji ve kardiyoloji gibi önemli iki bölümde kullanılacak cihazlarla teşhis ve tedavide daha hızlı ve etkin çalışma olanağı elde edeceklerini söyledi. Bu kapsamda TİKA tarafından hibe edilen cihazlarla hastanenin çok önemli bir ihtiyacının giderildiğini ifade eden Miloviç, desteklerinden dolayı TİKA'ya müteşekkir olduklarını belirtti.

TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik ise, TİKA'nın Karadağ'da sürdürdüğü projelerin önemli bir kısmını sağlık projelerinin oluşturduğunu belirterek, Karadağ'ın her bölgesindeki sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini kaydetti. Gerek Bar Devlet Hastanesi ile olan, gerekse Sağlık Bakanlığı nezdinde yürütülen işbirliğinin gelişerek devam edeceğini belirten Çevik, Karadağ makamlarınca yoğun olarak talep edilen doktor eğitimlerinin de Türkiye Sağlık Bakanlığı ile işbirliğinde önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini söyledi.

Törende söz alan Bar Belediye Başkanı Srzentiç de, daha önce kendisinin de uzun yıllar hizmet verdiği hastanenin hizmet kalitesinin yükseltilmesi hususunda yapılan desteğin önemine vurgu yaparak, Karadağ'da her alanda yaptıkları çalışmalardan dolayı TİKA'ya teşekkürlerini sundu.

Söz konusu proje ile çevre şehirlerden gelen hastalarla beraber yaklaşık 100 bin kişiye sağlık hizmeti veren hastanenin jinekoloji ve kardiyoloji bölümlerindeki teşhis ve tedavi hizmetlerinin daha hızlı ve daha sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilmesi hedefleniyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Yazıcı Mahmut Çevik Karadağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title