Haberler

Karaçoban'da Kutlu Doğum Haftası Programına Yoğun İlgi

Erzurum'un Karaçoban İlçesinde Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Erzurum'un Karaçoban İlçesinde Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Peygamber Efendimiz'in (SAV) doğumunun 1443. yıl dönümü nedeniyle YİBO konferans salonunda yapılan etkinliklerle kutlandı.

Kutlama öncesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Merkez Camii İmamı tarafından Kur'anı Kerim okundu.

İlçe Müftüsü Fevzi Höçük günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Höçük konuşmasın da; "1989 yılından bugüne kadar Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı olarak Milletimizi Peygamber Sevgisi etrafında buluşturmak amacıyla Ülkemizde ve Milletimizin var olduğu bütün dünya coğrafyalarında bu hafta değişik etkinliklerle kutlanmaktadır. Kutlu Doğum Haftası sadece Peygamberimizi anmak,hatırlamak ve bir hafta boyunca değişik etkinliklerle doğumunu kutlamak değildir. Diyanet İşleri Başkanlığımız özellikle üzerinde durduğu O'nu daha iyi anlama, Ku'an'ın ifadesiyle "en güzel örnek" olmasını yaşadığımız çağa nasıl taşıya biliriz ve ev güçlü sesle yeniden ifade edilmesidir" dedi.

Fevzi Höçük konuşmasında daha sonra şunları kaydetti; "Her yıl Kutlu Doğum Programında Efendimizin bir yönü anlatılarak toplumsal bilinç oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu yıl Kutlu Doğum Programının Konusu "Din Samimiyettir". Din nasihatten ibarettir. Dindarlıkta inandığı değerlerde samimi olmaktır. Allah için olmayan hiç bir amelin dinimizde karşılığı yoktur.Bu yüzden gösteriş için yapılan ameller "küçük şirk" olarak ifade edilmiştir."

Daha sonra Kur'an Kursu öğrencileri tarafından ilahiler ve şiirler okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyelerinden Erzurum'un yetiştirdiği emekli olan hocalardan Yusuf Atlaş yaptığı konuşmada, "Din Samimiyettir" konusunda dinleyicilere bilgi sundu. Altaş; "Kutlu Doğum Haftasının "ülkemize, Milletimize ve Tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kur'an Kursu öğrencileri tarafından oynan ve Hz. Ali'nin nasıl müslüman olduğunu anlatan bir piyes sergilendi.

Programın sonunda Hz. Peygamberimiz (SAV)'in Mübarek Sakal-ı Şerif-i konferans salonunu dolduran izleyicilere gösterildi.

Gösterimde duygulu anlar yaşanırken gözyaşlarına hakim olamayanlar da vardı.Kutlu Doğum Etkinliklerine sabah bayanlar, öğleden sonra da erkek dinleyiciler katıldı.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine İlçe Müftüsü Fevzi Höçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Aydın, kamu kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Programa bayanların yoğun katılımı dikkat çekti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Karaçoban Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title