Haberler

Karaciğer Nakli Olan Kardeşler Okula Koşacak

Fibroz siroz hastalığına (karaciğerin yağlanıp özelliğini yitirmesi) yakalanan 15 yaşındaki Halime Demir, beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın karaciğeriyle yaşama tutundu.

Fibroz siroz hastalığına (karaciğerin yağlanıp özelliğini yitirmesi) yakalanan 15 yaşındaki Halime Demir, beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın karaciğeriyle yaşama tutundu. Aynı hastalığa yakalanan kardeşi 12 yaşındaki İsmail Demir de geçen yıl karaciğer nakliyle sağlığına kavuştu. 2 kardeş, şimdi yarım bıraktıkları eğitimlerini sürdürecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Şanlıurfa'da 32 yıl önce amcasının kızı 51 yaşındaki Gülçin Demir ile evlenen emekli işçi 55 yaşındaki Ahmet Demir'in 7 çocuğu dünyaya geldi. Kızlardan 17 yaşındaki Halime Demir, fibroz siroz hastalığı nedeniyle 2003'te yaşamını yitirdi. Çiftin çocukları Halime Demir ve İsmail Demir de fibroz siroz hastalığına yakalandı. İsmail Demir'e ilk kez 2013 yılı Ocak ayında kuzeni Mahmut Demir'den karaciğer nakli yapıldığı, ancak iki gün sonra vücut nakil organı reddetti. Isparta'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın karaciğeri, 25 Mayıs 2013'te Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından nakledildi.

Kızları Halime için de organ bekleme listesine kaydolan aile, mutlu haberi geçen eylül ayında aldı. Burdur'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın karaciğeri, 25 Eylül tarihinde aynı ekip tarafından başarılı bir operasyonla nakledildi.

OKULLARINA DEVAM EDECEKLER

2 çocuğunun Şanlıurfa Tenekeci Mehmet Güzelgöz Ortaokulu'nda yarım bıraktıkları eğitimlerini sürdüreceklerini söyleyen baba Ahmet Demir, "Amcamın kızı Gülçin Demir ile 32 yıllık evliliğimizden 7 çocuğumuz dünyaya geldi. 2003 yılında kızım Hatice karaciğer sirozu hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Halime ve İsmail de aynı hastalığa yakalanınca, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirdim. Burada yapılan testler neticesinde iki çocuğumun da fibroz siroz hastalığına yakalandıkları tespit edildi. İsmail kuzeninden yapılan nakille hayata tutunmaya çalıştı. Fakat 2 gün sonra vücudu organı reddetti. Oğluma ikinci nakil ise 25 Mayıs 2013'te gerçekleşti. Kızım da Isparta'da beyin ölümü gerçekleşen hastanın ailesi tarafından bağışlanan karaciğerle yaşama tutundu. Organlarını bağışlayıp iki evladımı hayata bağlayan bağışçı ailelere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Artık her istediğini yapabileceği için mutlu olduğunu söyleyen Halime Demir, "Hastalığım nedeniyle çok çabuk yoruluyordum. Derslerime odaklanamıyordum. Yarım bıraktığım okuluma döneceğim. Derslerimde başarılı olup arayı kapatacağım" dedi. Arkadaşlarıyla oynarken sürekli yorgunluk hissettiği için oyundan ayrılmak ve derslerine konsantre bozukluğu yaşadığı için zorlandığını söyleyen İsmail Demir ise "Okula dönmek çok güzel olacak. İsteyip de yiyemediğim yemekleri yiyebileceğim için çok mutluyum. Arkadaşlarımla koşup oynayabileceğim. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi İsmail Demir Şanlıurfa Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title