Haberler

Karaciğer Nakli Fazla Kiloya Takıldı

Güncelleme:

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, karaciğer nakli yapılması planlanan 121 kiloluk ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam'ın fazla kilosu nedeniyle naklin ertelendi.

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, kızkardeşinden karaciğer nakli yapılması planlanan 121 kiloluk ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam'ın fazla kilosu nedeniyle naklin ertelendiği bildirildi.

WBC Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam, bir süre önce karaciğer yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi'ne yatırıldı. Karaciğer nakli yapılması gerektiği belirlenen Sam'a, kızkardeşi gönüllü verici oldu. Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz tarafından nakil yapılacak olan Sam'ın, fazla kiloları nedeniyle naklin ertelendiği bildirildi.

Prof. Dr. Yılmaz, Sam'ın yapılan kontrollerinde kilosunun nakil için uygun olmadığını belirlediklerini, bu nedenle nakli bir süre erteleme kararı aldıklarını belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, Sinan Şamil Sam'ın fazla kilolarından kurtulmasının ardından gerekli karaciğer naklini gerçekleştireceklerini ifade etti.

Şam'ın 110 kiloya düştükten sonra nakil yapılacağı, çünkü nakledilecek karaciğer parçasının en fazla bu kadar büyüklükte ağırlığa uygun olduğu belirtildi. - Malatya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sinan Şamil Sam Sezai Yılmaz Turgut Özal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title