Haberler

Karacaören Şelalesi'ni Tanıtmak İçin 110 Kilometre Pedal Çevirdiler

Samsun Ekolojik Yaşam Bisiklet Topluluğu, Salıpazarı ilçesinde bulunan Karacaören Şelalesi'ni tanıtmak için 110 kilometre pedal çevirdi.

Samsun Ekolojik Yaşam Bisiklet Topluluğu, Salıpazarı ilçesinde bulunan Karacaören Şelalesi'ni tanıtmak için 110 kilometre pedal çevirdi.

Karacaören Şelalesini tanıtmak için Salıpazarı Turizm ve Tanıtım Derneği ve Samsun Ekolojik Yaşam Bisiklet Topluluğu'nun düzenlediği bisiklet turuna 60 bisikletçi katıldı. Bisikletçiler, Atakum'dan Karacaören Şelalesi'ne kadar yaklaşık 4 saat 110 kilometre pedal çevirdi. Bisikletçiler daha sonra sırtlarına bisikletlerini alarak şelaleye tırmandı.

Samsun Ekolojik Yaşam Bisiklet Topluluğu Başkanı Ertan Özcan, amaçlarının hem spor yapmayı teşvik etmek hem de Samsun'un tarihi güzelliklerini tanıtmak olduğunu söyledi.

Salıparazı ilçesinin en önemli turizm değerinin Karacaören Şelalesi olduğuna dikkati çeken Özcan, şunları kaydetti:

"Karacaören Şelalesi aslında bir takım şelalesidir. Şelaleyi oluşturan tabak başlıklarının açığa çıktığı yerlerden suların dökülmesiyle çok sayıda şelale ortaya çıkmış durumda. Şu an 13 tane irili ufaklı suların döküldüğü şelale var. 2 metre yükseklikten başlayan şelaleler 86 metre yüksekliğe kadar ulaşıyor. Yani en ufak şelale 2 metre yükseklikten dökülürken en büyük şelale 86 metre yükseklikten dökülüyor. Vadinin içinde sadece şelaleler bulunmuyor, son derece zengin bir bitki örtüsü de var. Burada kayın, gürgen, kızılağaç, taflan, kestane gibi Karadeniz kıyı kuşağının ağaçları yaygın olarak bulunuyor. Böylesi doğa güzelliğinin arka arkaya sıralandığı yere, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmek için bisiklet turunu düzenledik."

Kaynak: AA / Yerel

Karacaören Atakum Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title