Haberler

Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen 11.Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamlarının ikinci gününde sahneye çıkan aşıklar sazlarıyla türküleriyle coşturdu.

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamlarının ikinci gününde sahneye çıkan aşıklar sazlarıyla türküleriyle coşturdu.

Şelale Karacaoğlan Parkı'nda yapılan etkinliğe Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, Bahşiş Belediye Başkanı Mustafa Sarı, Yeşiltepe Belediye Başkanı Fikri Tüten, Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, Kırım Kültür Bakanı Yardımcısı Doç.Dr. İsmet Zaatov, Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Sabitay Togay, Rusya Bilimler Akademisi. UFA Bilim Merkezi Başkanı Prof.Dr. Rozalia Sultan Gereeva, Azerbaycanlılar ve Türk Halkları İşbirliği Başkanı Ilgar İlkin, Aznakay Eski Belediye Başkanı Enes İshakov ve Türk- Tatar Derneği BaşkanıFirdevs Fathelislam, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları,muhtarlar, yurt dışından ve yurt içinden çok sayıda yazar ile şairin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Karacaoğlan vasıtası ile insanları bir araya getirip kaynaştırmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren Belediye BaşkanıBurhanettin Kocamaz, "Gönül Türk Dünyasının daha çok birlik ve beraberlik içinde olmasını istiyor. Saz konusunda, söz konusunda aşıklarımızın önlerine hiç kimse geçemez. Bize çok güzel bir gece yaşattılar. Yine Karacaoğlan coşkusuyla gönüllerimiz birleşti. Bu güzel akşamda, bu Karacaoğlan parkında, Tarsus şelalesinde böyle bir etkinliği Tarsuslulara yaşatabilmek, Türk dünyasının kalbinin Tarsus şelalesiyle aynı ritmde çapması bizim için büyük onurdur" dedi.

Gecede aşıklardan Şeref Taşlıova, Fikret Ünal, Ensar Şahbazoğlu, Özlem Olgaş, İrfan Erdağı,Osman Feryadı, Necdet Kuyumcu, Erol Ergani, Mansur Alyansoğlu, Duran Bülbül, Korkmaz İkan, Durdağı Özen ve Veysel Akbulut sahne alırken sazları ve sözleriyle unutulmaz bir şiir akşamları yaşattılar. Ayrıca gecede, aşıkların atışması ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

Öte yandan, gecede Aşık Temel Türabi'ye 'Karacaoğlan Halk Şiiri Ödülü' verildi.

Programın finalinde ise aşıkları tebrik eden Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, halk ozanlarına birer plaket ve Karacaoğlan heykeli verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Karacaoğlan Mersin Tarsus Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title