Haberler

Karacalar Ormana Salınacak

Manisa Orman ve Su İşleri 4'üncü Bölge Müdürlüğü, yaban hayatını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği proje ile başka illerden Manisa'ya getirilecek karacalar ormana bırakılacak.

Manisa Orman ve Su İşleri 4'üncü Bölge Müdürlüğü, yaban hayatını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği proje ile başka illerden Manisa'ya getirilecek karacalar ormana bırakılacak.

Manisa Orman ve Su İşleri 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği envanter çalışması ile nesli tehlikede olan karacaların sayısı arttırılacak. Manisa Orman ve Su İşleri 4'üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, ihalenin 50 bin TL'ye yapıldığını ve en kısa zamanda yapılacak karaca transferi ile doğal alanlarda karacaların gezeceğini söyledi. Bölge Müdürlüğü olarak geçen sene Antalya'dan Muğla'ya 14 alageyik transferi yaptıklarını bu yıl da Manisa'da karaca çalışmasına başladıklarını kaydeden Rahmi Bayrak, "Manisa'da yaban hayatının desteklenmesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 50 bin TL'ye karaca envanter çalışması yaptık. İhaleyi kazanan şirket öncellikle Manisa'da ormanlık alanlarda karaca olup olmadığının tespiti ve varsa sayımını yapacak. Karaca gibi hayvanları nesli tükenmektedir. Başka illerden Manisa'ya karaca getirilecek. İlk olarak karacaları doğaya saldığımız alanların yerlerini gizli tutacağız. Özellikle avcılardan korunacak ve karacaların bulunduğu bölgelerde av yasağı olacak. Bu şekilde karaca gibi nesli tükenmekte olan hayvanların sayıları, etkin koruma ile artacak. Yaban hayatının geliştirilmesine yönelik sahada var olan yaban hayvanlarını görüntüleme kameraları yani fotokapan sayılarımızı arttıracağız" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ormana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title