Haberler

Karacabey'de Sazlar Köylüye Ek Gelir Kaynağı Oldu

Güncelleme:

Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde bulunan Dalyan Gölü ve longoz ormanları yaban hayatının yanı sıra köylü içinde gelir kapısı oluyor. Balıkçılık, arıcılık ve çeşitli bitkisel ürünler için önemli bir kaynak olan ve köylüye ek gelir kapısı yaratan Dalyan Gölü ve longoz ormanından toplanan sazlar çiçek firmalarına satılıyor.

Bursa'dan akan Nilüfer Çayı, Susurluk'tan geçen Kirmasti Çayı ve Uluabat Gölü'nden gelen Uluabat Deresi'nin ilçe sınırları içerisinde bir araya geldikten sonra Kocaçay adını alarak Marmara Denizi'ne döküldüğü noktada oluşan ve Kocaçay Deltası olarak anılan sulak alan, özellikle yaban hayatı bakımından ayrıcalıklı bir öneme sahip bölgelerinden biri.

Türkiye'nin yanı sıra dünyada eşine az rastlanılan deniz seviyesi altında bataklık bir yapıda oluşan longoz ormanı, özellikle içerisinde barındırdığı yaban hayvanları ile kendini ön plana çıkarıyor. Son yıllarda giderek artan ilgiye sahip Karacabey Longozu, tüm bu özelliklerinin yanı sıra köylünün önemli bir ekmek kapısı olmayı sürdürüyor. Değişik sezonlarda köylüye ayrıca bir gelir kapısı çıkaran Dalyan Gölü ve longoz ormanı şimdilerde kara kofa dedikleri sazların saplarını kurutarak çiçek firmalarına kullanılmak üzere satılıyor.

Sıcak yaz günlerde epey zahmetli bir uğraş sonucu çıkartılan saz sapları, geniş bir alanda kurutulduktan sonra kilo hesabıyla Bursa'dan gelen çiçek firmalarına veriliyor.

Önceden köylünün çoğunluğu tarafından yapılan bu uğraşa olan ilgi azalsa da Bayramdere ve Boğazköy'den bazı köylüler hala bu sazları keserek Bursalı firmalara satıyor. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uluabat Gölü Karacabey Susurluk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title