Haberler

Karacabey'e 3 Yeni Lise

Karacabey Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilçede 3 yeni lisenin eğitim vermeye başlayacağını açıkladı.

Karacabey Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilçede 3 yeni lisenin eğitim vermeye başlayacağını açıkladı.

Karacabey Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, ilçedeki eğitim sistemi hakkında önemli bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Geçen yıl uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sistemini büyük ölçüde tamamladıklarını belirten Dingin, eksikliklerin ise kısa zamanda çözüleceğini söyledi. Karacabey'deki eğitim sisteminde önümüzdeki yıl çok sayıda yenilik ve değişimlerin yaşanacağını dile getiren Dingin, ilk olarak Muhsin Özdamar ilk ve ortaokulunun kanayan yarası olan ek derslik sorunun çözüme kavuştuğunu müjdeledi. Dingin, kısa süre içinde ihalesi yapılacak olan ek dersliği 2. döneme yetişmeyi planladıklarını kaydetti.

İlçeye kazandırılan Ulviye Matlı Fen Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin bu yıl hizmete gireceğini belirten Emin Dingin, Anadolu Lisesi'ne dönüşen Karacabey Lisesi'nin isminin ise Dayı Karacabey Anadolu Lisesi olacağını söyledi. Dingin, Dayı Karacabey Anadolu Lisesi'nin önümüzdeki yıl Esentepe'de bulunan Şehit Serkan Şahin Ortaokulu'na taşınacağını ifade etti. Dingin ayrıca, Karacabey Lisesi'nin taşınması ile boş kalan okulun "Karacabey Ortaokulu" şeklinde eğitim vereceğini açıkladı.

Belediyenin de desteğiyle Anadolu Lisesi bahçesine Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu, İstiklal Ortaokulu bahçesine de yemekhane yapılacağı bilgisini veren Dingin, Mustafa Erdoğan Parkı yanında bulunan 125 dönümlük arsanın tahsisi içinde çalışmaları sürdürdüklerini, söz konusu yeri tahsis etmeleri durumunda ise Eğitim Vadisi yapmayı istediklerini kaydetti.

İlçedeki bu yenilik ve değişimlerden sonra Muhsin Özdamar dışındaki tüm okulların ilkokul ve ortaokul olarak farklı bir şekilde ayrıldığını belirten Emin Dingin ; "Önümüzdeki yıl İstiklal (Taşımalı), Şehit Serkan Şahin, Atilla Savaş Acarca, Karacabey ve 14 Eylül ortaokul olarak hizmet verecek. TOKİ Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır (Taşımalı), Atatürk, Cumhuriyet, Hacı Ahmediye Onur, Şehit Bahadır Tayfur, Ömer Matlı ile Uluabatlı Hasan ise, ilkokul olarak eğitimdeki yerini alacak. İlçe merkezinde yalnızca Muhsin Özdamar, ilk ve ortaokul şeklinde hizmet verecek ancak ek derslik yapıldıktan sonra bu okulumuzda da değişiklikler olacak. Son olarak ise, tüm köy okullarımız, 'İlk ve Ortaokul' şeklinde eğitimlerine devam edecek" dedi.

Karacabey'deki lise sayısının da 8'e çıktığı bilgisini veren Emin Dingin, bu yıl hizmete açılacak olan Ulviye Matlı Fen Lisesi'nde 3 şubeden 78 öğrencinin, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde de 3 şubeden 72 öğrencinin eğitim göreceğini kaydetti. Dingin, Karacabey Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde Hemşirelik ve Tıbbi Sekreterlik bölümlerinin yer alacağı belirtti

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ayrıca, Dayı Karacabey Anadolu Lisesi'nde 30 kişilik sınıflardan oluşan 5 şubede 150 öğrencinin eğitim göreceği bilgisini verdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emin Dingin Karacabey Yerel Haberler

title