Haberler

Karacabey Domatesi"Nde Fiyat Politikası İçin Birlik Kuruluyor

Karacabey ilçesinde, Belediye ve Ziraat Odası tarafından organize edilen toplantıda, domates fiyat politikasının belirlenmesi için Domates Birliği kurma kararı alındı.

Karacabey ilçesinde, Belediye ve Ziraat Odası tarafından organize edilen toplantıda, domates fiyat politikasının belirlenmesi için Domates Birliği kurma kararı alındı.

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, toplantıda yaptığı konuşmada, bölge çiftçisinin sıkıntılarını bildiğini söyledi.

Örgütlü, bilgiye ve rakamlara dayalı hareket etmeleri gerektiğini belirten Matlı, şöyle konuştu:

"Başımız sıkıştığında bir araya gelirsek hiçbir şeyi çözemeyiz. Sanayicilerle de bir araya gelip konuşmalıyız. Onlar bizim rakibimiz değil. Onlar da bindiği dalı kesmemelidirler. Domateste her yerde sıkıntılar var. Karacabey domatesi bir markaysa bu markaya hep birlikte sahip çıkmalıyız. Sanayiciyle tekrar oturalım ve sesimizi güçlü bir şekilde ifade edelim. Bu sene için hızlı çözüm üretirken, gelecek seneler için orta ve uzun vade de neler yapılması gerekirse onları yapalım. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile iletişime geçip gerekli girişimlere başlayacağım."

Belediye Başkanı Ali Özkan, Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ile diğer katılımcılar ise çiftçilerin sıkıntılarına değindi.

Toplantının sonunda Domates Birliği kurulmasına karar verildi.

Birlikte, Belediye Başkanı Özkan ve Ziraat Odası Başkanı Erdem'in yanı sıra Cemer Erken (İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü), Naci Güncü (Karacabey Ticaret Odası), Murad Bertan (Karacabey Ticaret Borsası), Hakan Pullu (AK Parti İlçe Başkanlığı), Ferruh Artan (MHP İlçe Başkanlığı), Murat Coşan (CHP İlçe Başkanlığı), Sami Özseçen (Ova Köyleri Sulama Birliği), çiftçiler temsilen de Ertem İşcan ve Faruk Çakır yer aldı.

Kaynak: AA / Yerel

Sırrı Süreyya Önder Karacabey Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title