Haberler

Karacabey'den Kısa Kısa

Tarihi fotoğraf ve gazete kupürleri sergilendi

Karacabey ilçesinde, tarihi niteliğe sahip fotoğraf ve gazete kupürleri sergilendi.

Kent Meydanı Nikah Salonu'ndaki serginin açılış kurdelesi, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ergün Koç, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, MHP Karacabey İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, DP Karacabey İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Atıl tarafından kesildi.

Karacabey'in Yunan işgalinde yangın öncesi ve sonrası görüntülerinin yanı sıra ilçe halkının düğün ve eğlencelerinin de yer aldığı siyah-beyaz fotoğraflar, davetlilere nostalji yaşattı.

Sergide, ilçede yayım yapan gazetelerin ilk yıllardaki baskı ciltlerine de yer verildi.

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının yürüttüğü "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi" kapsamında, Karacabey ilçesinden öğrenciler, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanındaki yetimlere yardım edecek.

Karacabey Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin'i makamında ziyaret eden İHH İnsani Yardım Vakfı Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, okulların ve tüm sınıfların kampanya ile yetim çocuklara aylık 90 lira, yıllık da bin 80 lira yardım yapabileceğini bildirdi.

Çağın en büyük virüsünün bencillik olduğunu belirten Kahraman, erken yaşta yapılan küçük fedakarlıklarla çocukların paylaşmayı ve başkalarının dertlerine karşı duyarlı olmayı öğrendiğini anlattı.

Projenin hem okullarda hem de Kur'an kurslarında uygulanabileceğini dile getiren Kahraman, "Bu proje, geleceğin iyiliksever Türkiye'sinin projesidir" dedi.

Kahraman, Karacabey'de yaşayan yaklaşık 40 Suriyeli çocuğa yönelik Türkçe eğitim kursları açılmasını talep etti.

Dingin ise sosyal sorumluluk ve paylaşıma dair projelere her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını anlattı.

MEB ile İHH İnsani Yardım Vakfı arasında imzalanan protokol doğrultusunda okullarda projenin tanıtımına başlandığını ifade eden Dingin, Suriyeli çocuklar ve yetişkinler için okuma-yazma kursları düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Yurtseven Cengiz Ergün Emin Dingin Karacabey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title