Haberler

Karacabey'de Sahil Projesi Vatandaşlara Anlatıldı

Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Karacabey Kent Konseyi tarafından düzenlenen Genel Konsey toplantısında, Büyükşehir Belediyesi tarafından Karacabey'de yapılması planlanan sahil düzenleme projesi vatandaşlara anlatıldı.

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'ndeki toplantıya, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Sahiller Daire Başkanı Hakan Bebek, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç, Karacabey Baro Başkanı Avukat İbrahim Emir, BUSKİ yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının Divan Başkanlığı'nı BKK Başkanı Semih Pala yaptı.

BKK tanıtım videosu gösteriminin ardından konuşan Pala, Karacabey sahil düzenleme toplantısının sadece Karacabey'i değil, Bursa'yı ve Türkiye'yi de ilgilendirdiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan sahil düzenleme projesinin vatandaşın önüne sunulması, görüşlerin dile getirilmesi ve ortak akla göre hareket edilmesinin önemine dikkati çeken Pala, bu kapsamında kent konseylerinin toplantılar düzenlediğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi'nin ve Karacabey Belediyesi'nin kent konseylerine destek verdiğini ifade eden Pala, şöyle konuştu:

"BKK Başkanı olarak destek veren tüm belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Kent konseyleri, idari sistem içerisinde çok önemli kuruluşlardır. Kent konseyleri, devlet ile milleti buluşturan, herkese ve her kesime söz hakkı veren, tüm kurumları bir araya getirebilen tek yapıdır. Kent konseyleri de gücünün bilincinde olmalıdır. BKK olarak Türkiye'ye örnek çalışmalar yapıyoruz. Diğer kent konseyleriyle de ortak çalışmalar yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi, sahillerde bir çalışma yapmak istiyor. Vatandaşla birlikte yürütmeyi arzuluyor. Bursa bir deniz şehridir. Karacabey de tarım şehri olduğu kadar deniz şehridir. Kent konseyleri de buna en uygun yapılardır. İnsanlar da kent konseylerine sahip çıkmalıdır."

Bebek ise Karacabey sahil kıyıları için düşünülen proje, Malkara ile Yeniköy arası sahil bandı çevre düzenlemesi, longoz ormanlarına yönelik çalışmalar ve Nilüfer Çayı'nın temizleme çalışması hakkında detaylı ve teknik bilgi verdi.

Arazi çalışmalarını bitirdiklerini, verileri vatandaşla paylaştıklarını kaydeden Bebek, "Planı hazırladıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunacağız. Bursa'nın 115 kilometrelik kıyı bandı bulunuyor. Karacabey'de çalışmada önemli yer tutuyor. Bölgenin jeolojik yapısı, yükselti haritası incelendi. İlçede ciddi oranda koruma alanı var. Karacabey'de kıyıların yüzde 78'i doğal karakteri bozulmamış alanlardır. Yüzde 14'ü kısmen müdahale görmüştür. Bursa geneline göre Karacabey çok daha az insan müdahalesi görmüş ve korunması gereken alanlardır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Semih Pala Türkiye Bebek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title