Haberler

Karabulut Ailesinin Tazminat Davası

Münevver Karabulut'un ailesine 1 milyon 287 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilen Garipoğlu ailesinin banka kasasından çıkan altınlar, alacaklarına karşılık 476 bin liraya Karabulut ailesi adına avukat Rezan Epözdemir tarafından alındı.

Etiler'de bir çöp konteynerinde cesedi bulunan Münevver Karabulut'un ailesine 1 milyon 287 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilen cinayet hükümlüsü Cem Garipoğlu'nun ailesinin banka kasasından çıkan altınlar, 476 bin liraya Karabulut ailesi adına avukat Rezan Epözdemir tarafından alındı.

Küçükçekmece 2. İcra Müdürlüğünde, Garipoğlu ailesine ait 21 parça ziynet eşyası, 2. kez satışa çıkarıldı. 10 dakika süren satışa, alacaklı Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir katıldı. Açık artırma yöntemiyle yapılan satış 469 bin 844 lira ile başladı. Satışa giren Epözdemir, 476 bin liraya altınları satın aldı. Satışı, Garipoğlu ailesinin avukatı Bülent Hazar da takip etti.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Epözdemir, altınları almadıkları takdirde satışın düşeceğini ve aylar sonrasına satış günü verileceğini, kazandıkları tazminatın Türk hukuk sisteminde emsal niteliği taşıdığını, bütün taksirli, kasıtlı ölümlerde bu kararın uygulanabileceğini belirtti.

Epözdemir, karşı tarafın kötü niyetli olduğunu savunarak, icra müdürlüğüne herhangi bir ücret yatırmayan karşı tarafın kararı temyiz etmek için 110 bin lira harç ödediğini söyledi.

İlk ihalede altınlara alıcı çıkmadığını, 2. ihaleye de kimsenin girmediğini aktaran Epözdemir, şöyle devam etti:

"Niye kimsenin girmediğini hepimiz biliyoruz. İnsanlar sinmiş, korkmuş yoksa böylesine bir satışta, özellikle bunun bir sektör olduğu ülkemizde, onlarca insanın girip özellikle icra satışlarını bekleyip bunu meslek haline getirdiği süreçte, satışa kimsenin girmemesi, herhangi bir kişinin bu altınlara talip olmaması, manidar ve düşündürücüdür. Bu hukuk sürecini takip ederken, son 5 yılda attığımız her adımda, bir dirençle karşılaştık. Hak arama özgürlüğümüzü kullanamadık. Bugün de bunun halkalarından birini yaşıyoruz. İhaleye kimse girmedi. Mecburen biz girdik. Çünkü satış düşecekti. Biz alacağa mukabil bu altınları almak zorunda kaldık."

Karabulut ailesinin ekonomik koşullarının çok kötü olduğunu söyleyen Epözdemir, "Biz yüzde 11,5 tahsil harcı ödeyeceğiz. Yüzde 2,5 cezaevi harcı ödeyeceğiz. Bu altınları alabilmek için 150 bin liralık bir yük gerekiyor. Bunun 75 bin lirası tahsil ve cezaevi harcı, 75 bin lirası ise avukatlık ücretinin talep edildiği haciz için ödenecek olan miktardır. Bu para ödendikten sonra altınları teslim alarak aileye vereceğiz" diye konuştu.

Zaman aşımının olmadığını ve ölene kadar bu hukuki sürecin takipçisi olacaklarını anlatan Epözdemir, pırlanta ve mücevherlerin bir önceki satışta satıldığını, altınların da bugün satıldığını, Karabulut ailesinin bu parasıyla Bolu Mengen'de bir okul yaptırmak istediğini bildirdi.

Davanın geçmişi

Karabulut ailesi, kızları Münevver Karabulut'un öldürülmesiyle ilgili Cem Garipoğlu ve ailesi aleyhine Küçükçekmece Hukuk Mahkemesinde tazminat davası açmış, mahkeme Garipoğlu ailesini 1 milyon 287 bin lira tazminata mahkum etmişti.

Kararın Yargıtayca onanmasının ardından, Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, tazminatın tahsili için icraya başvurarak anne Tülay Makbule Garipoğlu'nun banka kasasından çıkan 49 parça mücevhere kıymet takdiri yapılmasını istemişti.

Yapılan bilirkişi incelemelerinde 49 parça mücevhere 543 bin lira değer biçilmiş, Küçükçekmece 2. İcra Müdürlüğünde yapılan ilk satışta 28 parça pırlanta ve mücevher 72 bin liraya satılmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Münevver Karabulut Rezan Epözdemir Cem Garipoğlu Küçükçekmece Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title