Haberler

    Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas Açıklamalarda Bulundu

    Kafkas: "Özellikle iç sahada kaybettiğimiz bu maç büyük bir kayıp" dedi.

    Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, sahalarında Mersin İdmanyurdu'nun 2-0 galibiyeti ile sonuçlanan maça ilişkin, "Özellikle iç sahada kaybettiğimiz bu maç büyük bir kayıp" dedi.

    Kafkas, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, aslında dengeli oyun olduğunu, golden sonra biraz bocaladıklarını söyledi.

    İkinci devre ikinci gole kadar baskılı oynamaya çalıştıklarını ifade eden Kafkas, "Net pozisyonlar da bulduk. Traore'nin kaçırdığı pozisyonlar. İkinci golden sonra oyun tamamen kontrolümüzden çıktı, Mersin İdmanyurdu'na döndü. Mersin İdmanyurdu Kulübü'nü tebrik ediyorum. Haklı bir galibiyet aldılar. Ben hayatım boyunca bahaneler üreten bir teknik adam olmadım ama maalesef üç dört oyuncunun olmayışı altından kalkılamaz bir hale getiriyor" diye konuştu.

    "Önümüzdeki hafta sakat oyuncularımızın bir kaçını yetiştirebilirsek, diğer oyunculara bir güven gelecek" diyen Kafkas, şöyle devam etti:

    "Özellikle iç sahada kaybettiğimiz bu maç büyük bir kayıp. Deplasmanda kazanmak zorundayız. Avrupa kupalarından sonra kötü bir başlangıç yaptık. Bunu düzeltecek gücümüz, cesaretimiz de var. Elimizden geleni yapacağız."

    Bir soru üzerine bazı sporculardan memnun olmadığını, bunu kendilerine de söylediğini aktaran Kafkas, "Biz burada 24 kişilik kadroyu ne için kuruyoruz? Diğer oyuncular oynamadığında sende iki üç maç oyna diye. Açıkçası bazı oyuncuların performansından memnun değilim" şeklinde yanıt verdi.

    "Gemiyi limana sağ salim yanaştırmanız lazım"


    Devre arasında transfer olup olmayacağı yönündeki soruya Kafkas, şöyle cevap verdi:

    "Ben çok hikaye anlatmayı seven bir adam değilim. Bunun sorumluluğu bende. Bu böyle devam ederse devre arası bize uzak gözükür. Gerçeği de söylemek lazım. Ben 'şöyle oldu, böyle oldu' diyecek bir teknik direktör değilim. Burada çok büyük bir emek var. Maalesef zaman zaman kimse karşılaştığınız fırtınalarla veya dalgalarla boğuştuğunuzu bilmez. Gemiyi limana sağ salim yanaştırmanız lazım. İşin özü budur. Devre arasına bakacağız. Hata benim, tamamı benim. Ben bunun bütün sorumluluğunu kendime yüklüyorum. Hesap verecek benim."

    Oyuncuların teknik heyete bir kırgınlığının olup, olmadığı yönünde sorulan soruya Kafkas, "Bütün oyuncularla bağımız çok iyi. Öyle bir şey olsa burada olmam. Senin söylediğin doğru değil. Bunların hepsi benim oyuncularım, bunların hepsiyle çalıştık. Böyle bir şey olması mümkün değil, aksine çok bağlılar" diye cevap verdi.

    Kafkas, "Statlarda tribünlerin boş olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya da şu şekilde cevap verdi:

    "Passolig uygulamasıyla ilgili bir takım sıkıntılar var. Onları aşmak lazım, o da bizim elimizde olan bir şey değil. Futbol Federasyonu'nun aldığı bir karar var. Onlar da bunu görüyordur herhalde."

    " Trabzonspor'u yenmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz"


    Tolunay Kafkas, bir sonraki Trabzonspor maçında futbolcuların moralini yükseltmek için ne yapacaklarının sorulması üzerine "Devam edeceğiz. Ligin başı. Trabzonspor'u yenmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ondan sonra bir daha maç var, bir daha maç var. Önemli olan bu takımı kötü durumlara düşürmemek. Yapacak da fazla bir şey yok. İşin başındaysan galibiyet oyuncularındır, mağlubiyette hocanındır. Bunun bedelini de hoca öder. Oyuncularımızın suçu yok. En ufak bir sıkıntı yok. Her türlü maddi manevi her şeylerini aldılar" diyerek cevapladı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Mersin İdmanyurdu Tolunay Kafkas Trabzonspor Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title