Haberler

    Karabükspor'dan Pfdk'ye Tepki

    Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, cezaların üzüntüyle öğrenildiği, yönetimi, sporcuları ve tüm taraftarı ile Türk sporunda örnek gösterilebilecek ilke ve davranış biçimini benimsemiş bir spor kulübü oldukları belirtildi.

    Açıklanan ve hükmedilmiş cezalar sebebiyle büyük bir haksızlık ile karşı karşıya oldukları gerçeğini tüm spor kamuoyu ile paylaşmak istediklerinin ifade edildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    "Gerek saha içinde gerekse saha dışında kulüp olarak takınmakta olduğumuz tavır ve benimsemiş olduğumuz yaklaşım ile son derece ters düşen cezaları Kardemir Karabükspor olarak, kabul edilemez buluyoruz. Haftalardır karşı karşıya bırakıldığımız saha içi hatalar sebebi ile uğramış olduğumuz haksızlıkların son damlasının yarattığı hayal kırıklığını bile saha içerisinde sporcularımız ve teknik yönetimimiz, saha dışında yönetim organlarımız büyük bir olgunlukla ve itidalle yönetmeyi bilmiştir."

    Özellikle Süper Lig maçlarında gerek saha içinde, gerekse saha dışında zaman zaman olgunluk dışı ve hakarete varan tepkileri tüm spor kamuoyu ile birlikte izlediklerinin anlatıldığı açıklama, şöyle devam etti:

    "Hakarete varan tepkiler karşılığında hükmedilmiş cezalar ve geçiştirilme şekli, takip eden tüm spor severlerin hafızalarında tazedir. Saha içerisinde küfürlü söylemlere göz yumulduğunu, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı'nı istifa ettiren söylemleri cezalandırmaktan imtina edildiğini, hakem odası basan ve tehdit eden yöneticilerin cezalarının 60 gün hak mahrumiyeti ile geçiştirildiğini, hakemlere hakaret eden yöneticilerin 60-75 gün gibi cezalar aldığını yaşadık ve izledik."

    "Bugün kulübümüze, futbolcumuz Mabiala'ya ve kulüp Asbaşkanı Murat Yolbulan'a uygun görülen cezanın son derece adaletsiz ve ölçüsüz olduğuna dikkati çeken açıklama, şöyle devam etti:

    "Aynı niyetle ikinci sarı kart gören rakip takım futbolcusunun ceza almadığını, sadece ve sadece  'hakkımızı yediniz, 4 maç oldu, yeter' diyen Yolbulan’ın bir yıl hak mahrumiyeti ile cezalandırıldığını kamuoyunun dikkatlerine sunarken, suç ve ceza terazisinin kefelerini patlatacak düzeydeki bu orantısızlığı şiddetle kınıyoruz. PFDK, bu kararları ile büyük bir hukuk skandalına imza atmıştır. FDT 36. madde kapsamında kalan bir ihlal iddiasının cezasının FDT 39. madde kapsamında değerlendirilmesi, hakem ve 4. hakem raporları ile yapmış olduğumuz savunmalarımızın dikkate alınmaksızın ceza verilmesi, açıklanması zor bir durum olup, Türk futbolunun geleceği açısından bizleri fazlasıyla kaygıya düşürmektedir."

    Kardemir Karabükspor'a yapılanların şiddetle kınandığı açıklamada şöyle denildi:

    "Kulübümüze karşı takınılmış olan bu haksız tavrı ve ölçüsüz yaklaşımı tüm Karabükspor ailesi olarak şiddetle kınıyoruz. Zorbalığı, saha içinde ve dışında olmasına bakmaksızın cezalandırmayan ya da geçiştiren zihniyetin, güçlüyü koruma telaşında olduğu, Karabükspor gibi etik ilkeleri benimseyen ve bu ilkelerinden sporcusu ve yöneticisi ile asla vazgeçmeyen kulüpleri cezalandırırken, vicdani değerlerden uzaklaşmaktan çekinmediğini görüyoruz. Bu yaklaşıma maruz kalmaktan dolayı camia olarak son derece rahatsızlık duyduğumuzu belirtirken, bu yaklaşımın son mağduru olmayacağımız gerçeğini de tüm kamuoyunun bildiğini düşünüyoruz.

    Her fırsatta kulüplerin mali durumunun bozuk olduğundan yakınan otoritenin, bu tür adaletsiz para cezaları ile daha da mağdur edildiği, bizim gibi sınırlı bütçeli kulüpleri son derece etkilediği gerçeğini görmezden geldiği de açık değil midir? Şunu özellikle kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz. Kardemir Karabükspor'un ne sporcusu, ne teknik kadrosu, ne de yöneticisi, saha içinde ve saha dışında asla küfür ve  hakaret içeren söylemlerde, sportmenlik dışı hal ve davranışta bulunmamıştır. Bu gerçeklerin de tüm kamuoyu tarafından ilk ağızdan bilinmesini isteriz."

    Türk futbolunda çifte standarda derhal son verilmesi gerektiğine dikkati çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    "Arsız ve güçlüye diş geçiremeyenlerin, demir-çelik emekçilerinin desteği ile ayakta durmaya çalışan mazbut ve mütevazi Karabüksporumuz üzerinden güç gösterisi telaşı içerisinde olduğunu görüyoruz. Türk futbolu Karabükspor kurban edilerek düzelecekse bu fedaya da hazırız. Yeter ki mertçe ifade edilsin, tüm kamuoyu ile birlikte bilelim. Tepkimizi Türk spor kamuoyu ile paylaşırken, ulaşmak istediğimiz tek bir hedef olduğunu belirtmek istiyoruz. Adalet, adalet, adalet… Türk futbolunda çifte standarda derhal son verilmelidir. Hukuk kurulları bağımsız ve adil kararlar alabilen organlar haline gelebilmelidir. Açık bir şekilde hukuka aykırı olan bu kararın nihai olarak Tahkim Kurulu'nda kaldırılacağına olan inancımızıkorumaktayız."

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Murat Yolbulan Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title