Haberler

Karabük'ten Kısa Kısa

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Yenice ilçesindeki yol çalışmalarını inceledi.

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Yenice ilçesindeki yol çalışmalarını inceledi.

Uzun, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sağanaklar nedeni ile hasar gören ve kapanan köy yollarında çalışma yaptıklarını söyledi.

Kayma olan yollarda bir daha aynı durumun yaşanmaması için istinat duvarı yapıldığını anlatan Uzun, "İncebacaklar Mahallesi'nin yolu ulaşıma kapanmıştı. Hasar gören 80 metrelik istinat duvarının yıkılarak tekrar yapılabilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Diğer yollarımızda ki çalışmalarda kısa sürede tamamlanacaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

AK Parti Yenice İlçe Başkanı Sabri Tom, yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazır olduklarını dile getirdi.

Merkez ile köylerde oluşturulacak sandıkların idare ve koordinasyonu için toplantılara devam ettiklerini vurgulayan Tom, sözlerine şöyle devam etti:

"AK Parti'nin göstereceği Cumhurbaşkanı adayı birinci turda seçileceğine yürekten inanıyoruz. Teşkilat olarak bu doğrultuda çalışmaları süreceğiz."

İŞKUR ve Yenice Çok Programlı Lisesi protokol imzaladı

Çalışma ve İş Kurumu Karabük Müdürü Coşkun Güven, Yenice Çok Programlı Lisesi ile mesleki eğitim kursları için protokol imzaladıklarını bildirdi.

Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada,  "İlimizde iş gücü ihtiyacı olan çağrı merkezleri için müşteri asistanı, tekstil sektörü için kalite kontrolcü, metal sanayi için gazaltı kaynakçısı, toptan ve perakende ticaret yapanların ihtiyacı olan satış görevlisi alanların da toplam 80 kişiyi kapsayacak eğitim protokolleri imzaladık. Yenice'deki lisemizde gazaltı kaynakçısı kursu açılacak." dedi.

KBÜ'de özel yetenek sınavları

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Temel Çakıroğlu, 70 öğrencinin alınacağı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için özel yetenek sınavına Türkiye'nin dört bir yanından 955 aday öğrencinin başvurduğunu söyledi.

Çakıroğlu, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz Türkiye'de en fazla tercih edilen üniversitelerden bir tanesi. Üniversitemizin içindeki 25 bin kişilik stadyumun olması ve akabinde okulumuzun bu stadyum içerisinde yer alması üniversitemizin ilgi odağı haline gelmesine vesile olmuştur. Gelen öğrenci portföyüne baktığımızda bu sene daha hazır öğrenciler görebiliyoruz. Daha aktif öğrenciler olduğunu düşünüyoruz. Yoğun başvuru nedeniyle sınav süresini 1 gün daha uzattık, çok daha nitelikli daha vasıflı branşa yönelik öğrenciler alacağımızı düşünüyorum." - Karabük

Kaynak: AA / Yerel

Coşkun Güven Ak Parti Karabük Yenice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title