Haberler

Karabük'te Radon Gazı Tespiti Yapılacak

Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü, 540 adrese radon gazı oranının tespit edilmesi için 2 ay duracak dedektör yerleştirileceğini bildirdi.

Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü,  540 adrese radon gazı oranının tespit edilmesi için 2 ay duracak dedektör yerleştirileceğini bildirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, radon gazının renksiz, kokusuz ve gözle görülmeyen topraktan gelen doğal radyasyon türlerinden biri olduğu belirtildi.

Radon gazının toprak yapısına göre değişiklik gösterdiğinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Radon gazı, solunum yoluyla akciğere ulaşır ve biyolojik hasara neden olur. Radon gazı, akciğer kanserlerinde sigaradan sonra en önemli etkenlerinden biridir. Ev içerisindeki radon kaynağının büyük kısmını binanın temelinde bulunan toprak ve kayalar oluşturmaktadır. ' Türkiye Radon Haritası' oluşturulması için Türkiye Atom Enerjisi Kurumuyla 'Ulusal Radon Kontrol Programı' geliştirilmesi için protokol imzalandı. Bu kapsamda ülke genelinde ölçümler yapılacak. Türkiye genelinde 62 bin 320 hanede dedektörle 2 ay boyunca denetim yapılacak."

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title