Haberler

Ormanda Kaybolan Suriyelileri Arayan Ekibin Karşısına Ayı Çıktı

Güncelleme:

Karabük'te ormanda kaybolan Suriyeli öğrenciler, cep telefonlarının şarjı bitince ateş yaktılar. Gençleri kurtarmak için çıktıkları yolda birçok zorluk yaşayan ekipler bir ayıyla karşılaştı.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Suriye uyruklu üniversite öğrencileri 18 yaşındaki Abdulaziz Sholler ve 24 yaşındaki Amir Hakimi, yürüyüşe çıktıkları ormanda kayboldu. Cep telefonuyla yardım isteyip bulundukları yeri AFAD ekiplerine tarif eden gençler, şarjları bitince sabaha karşı yaktıkları ateş sayesinde bulundu. Ekiplerin, aramalar sırasında bir ayı ile karşılaştıkları ortaya çıktı.

ÇIKTIKLARI YÜRÜYÜŞTE YOLLARINI KAYBETTİLER

Karabük Üniversitesi öğrencileri Amir Hakimi ve Abdulaziz Sholler, dün sabah saatlerinde Sarı Çiçek Ormanı'nda yürüyüşe çıktı. Ormanlık alanda yollarını kaybeden 2 arkadaş, akşam saat 21.00 sıralarında cep telefonundan aradıkları arkadaşlarından yardım istedi. Arkadaşlarının durumu jandarmaya bildirmesi üzerine AFAD ekipleri ile birlikte arama çalışması başlatıldı.

ŞARJLARI BİTİNCE ATEŞ YAKTILAR

Ekipler, telefonla bulundukları yeri tarif eden gençlere gece boyunca ormanda yürüyerek ulaşmaya çalıştı. Suriyeli gençler, gece cep telefonlarının şarjı bitince bulundukları yerde ateş yaktı. Bölgedeki tarihi Bulak Mencilis Mağarası'nda görevli kılavuzu da yanlarına alan AFAD ekipleri, sabaha karşı yakılan ateşi fark ederek gençleri buldu. Hakimi ve Sholler, yaklaşık 12 saat sonra saat 09.00 sıralarında mahsur kaldıkları uçurumun kenarından alınarak mağaranın yanındaki 112 Acil ambulansına getirildi.

''SUSUZ VEYEMEKSİZ KURTARILMAYI BEKLEDİK''

Oldukça bitkin görünen gençlere 112 Acil ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Abdulaziz Sholler, ormanda tırmanırken yollarını kaybettiklerini söyleyerek, "Yolumuzu kaybettik. Uçurumdan aşağıya inerken kayıp düştük. Dağda yemeksiz ve susuz kurtarılmayı bekledik. Şarjımız bitti. Ateş yakmıştık. Ateşi görmüş ekipler" dedi.

EKİPLER AYI İLE KARŞILAŞTI

AFAD Müdürü Gazanfer Erbay ise kurtarma ekiplerinin birçok zorlukla mücadele ettiğini ve aramalar sırasında ormanda bir ayı ile karşılaştıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Ayı ininden çıkmış. Allah'tan saldırıp bir zarar vermemiş. 7-8 saat yürüyerek bu öğrencilerimize ulaştılar. İnsan üstü bir mücadele. Öğrencilerimiz sağlıklı bir şekilde geldi. İnşallah bundan sonra bu tür olaylar bir daha olmaz. Burada herhangi bir can kaybı olmadı ama olabilirdi de. Çünkü öğrencilerimiz dağda yuvarlanmışlar, uçurumun kenarına kadar gelmişler. Biz zamanında ulaşamayabilirdik. Hava şartları çok daha zor olabilirdi. Bundan sonra en azından bu tür yürüyüşler yapıldığında bizlerin de bilgisi olursa çok daha iyi olur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Safranbolu Karabük Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title