Haberler

Karabük'te "Mihmandarlığımızda Katr-i Sanat" Sergisi

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezince (SAKEM) "Mihmandarlığımızda Katr-i Sanat" sergisi ve yıl sonu şenliklerinin açılışı yapıldı.

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezince (SAKEM) "Mihmandarlığımızda Katr-i Sanat" sergisi ve yıl sonu şenliklerinin açılışı yapıldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uygulama Konuk Evi'nde yapılan açılışta konuşan Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, güzelin devam ettirilemediği taktirde yanlışın çoğalacağını söyledi.

Emeği geçenleri tebrik ettiğini ifade eden Alimoğlu, "'Her şeyin taklidi, aynı yerinde saymak güzel bir şey değildir, ama güzel bir şey yapacağız' diye özü de kaybetmemek lazım. İnsan güzel işle meşgul olursa üretici dediğimiz de oluyor. Bu insanların güzel şeyler ürettiğini, üretici olduğunu, faydalıyı, yakışanın devam ettiğini gösterir. Bu da iyi bir şeydir." diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da etkinlikte, SAKEM bünyesinde açılan 2015-2016 yılı eğitim dönemindeki kurslarda yapılan eserlerin sergileneceğini kaydetti.

Aksoy, 160 kurs 3 bin 255 kursiyerin eğitim gördüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"7 şubemizle hizmet verir hale geldik. SAKEM'e internet üzerinden 5 bin 160 kursiyer başvuruda bulundu, onlar da sırada beklemekte. SAKEM'i kurarken, Safranbolu bir kültür kenti, dünya miras ve turizm kenti. Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak, turizmin alt yapısına yerel katkıda bulunmak, Safranbolu insanının birikimini artırmak, iş ve meslek edindirmek, üniversite öğrencilerinin verimli zaman geçirme anlamında niteliklerini artırmak, inanları üretici hale getirmek amacını gözettik."

Katılımcılar, konuşmaların ardından sergileri gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Alimoğlu Necdet Aksoy Safranbolu Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title