Haberler

Karabük'te Merdiven Çilesine Asansörlü Çözüm

Karabük'te merdiven çilesine asansörlü çözümKarabük Belediyesi, kentin yüksek kesimlerindeki 3 mahallede yaşayanların ulaşımını kolaylaştırmak için daha önce yaptırdığı 2 asansör ve 1 yürüyen merdivenden sonra, şimdi yan yana olan 2 mahalle için asansör yaptırdı.

Karabük'te merdiven çilesine asansörlü çözüm

Karabük Belediyesi, kentin yüksek kesimlerindeki 3 mahallede yaşayanların ulaşımını kolaylaştırmak için daha önce yaptırdığı 2 asansör ve 1 yürüyen merdivenden sonra, şimdi yan yana olan 2 mahalle için asansör yaptırdı. Ay sonunda hizmete girecek asansör ile vatandaşlar, 102 basamaklı merdiven çilesinden kurtulacak.

Dere Evler Mahallesi ve Yeşil Mahallesi'nde oturanların yaklaşık 100 metre uzunluğundaki merdivenleri çıkmakta zorlanması üzerine 27 metre yükseklikte, 11 ve 16 kişilik kapasiteli asansör kule yapıldı. Karabük Belediyesi'nin 400 bin liraya mal olan yeni projesi ile 2 mahallede yaşayanların merdiven çilesi bitmiş olacak. İki mahalle arasındaki noktada 4 ay önce yapımına başlanan ve tamamlanan asansör, yapılacak çevre düzenleme çalışmalarının ardından bu ayın sonunda hizmete girecek.

'KARABÜK DAĞLIK TEPELİK BİR ŞEHİR'

Karabük Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili, daha önce Kayabaşı Mahallesi'ne kule asansör, Öğlebeli Mahallesi'ne yatay asansör, Yenişehir Mahallesine de 60 metre uzunluğunda yürüyen merdiven yaptırdıklarını hatırlatırak şöyle dedi:

"Karabük dağlık, tepelik olan bir şehir. Tepelerdeki mahallelerimizde ulaşımda, mahallelerin birbirine geçişinde vatandaşlarımıza bazı kolaylıklar sağlamamız gerekiyordu. Şimdi 3'üncü asansörü yaptık. Vatandaşlarımızı merdiven çilesinden kurtarmış olduk. 2 görevlinin çalışacağı bu asansörü günde 3 bin kişi kullanacaktır diye tahmin ediyorum. Bunun yanında tepelere kurulmuş mahalleleri birbirine bağlayan 2 yaya köprüsü ve derelerin üzerine 2 yaya köprüsü ile de beraber ulaşımı en kısa sürede, rahat bir şekilde düşünmüş oluyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title