Haberler

Karabük'te Arıcılara Sertifika Verildi

Karabük Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen arıcılık kursunu tamamlayanlara törenle sertifikaları verildi.

Cumapazarı alanında düzenlenen törende konuşan Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, balın insanoğluna verilen en güzel nimetlerden olduğunu söyledi.

Dünya devletlerinin tarımı ihmal etmediğini ifade eden Alimoğlu, "Dünyadaki tüm ülkeler tarıma büyük önem veriyor. Tarım ve hayvancılık ülkemizde büyük bir öneme sahip. Tabi her işin zorluğu olduğu gibi bu işin de bir zorluğu vardır. Kentimiz arıcılık içinde çok uygun bir yerdir" dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili ve adayı Osman Kahveci ise değeri her geçen gün artan balın, bin derde deva olan bir gıda ürünü olduğunu belirtti.

Çam balı üretiminde Türkiye'nin dünya birincisi olduğunu aktaran Kahveci, "Dünya da bal üretimin üçüncüyüz. Son yıllarda bal üretimine önem ve değer verdik. Kentimizde 200 ton bal üretiliyor. Bin tona çıkmamız lazım. Kentimizin yüzde 68'i orman. İlimizin arıcılık için uygun bir coğrafyası var" diye konuştu.

520 arı kovanı dağıtılması ve kursiyerlere belgelerinin verilmesiyle son bulan törene, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak,  İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı ve 130 kursiyer katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Alimoğlu Cumapazarı Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title