Haberler

Karabük'te 35 Aday Adayı Milletvekili Olmak İçin Yarışıyor

AK Parti, CHP,MHP VE SP’de toplam 35 milletvekili aday adayı, Karabük milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmeyi hedefliyor.

AK Parti, CHP,MHP VE SP'de toplam 35 milletvekili aday adayı, Karabük milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmeyi hedefliyor. Milletvekili aday adayları, ilk olarak 7 Nisan'da parti genel merkezleri tarafından YSK'ya verilecek kesin listelerde yer alabilmek, ardından da 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili seçilebilmek için çalışıyor.

Siyasi partilerin milletvekilliği aday adaylığı süreci başvurularının tamamlanmasının ardından, aday adayları, gerek yaptıkları açıklamalar, gerekse ziyaretlerle milletvekili seçilebilmek için çaba sarf ediyor. AK Parti, CHP, MHP ve SP'de toplam 35 milletvekili aday adayı meclise girebilmek için seçim sürecine dahil olurken, en çok başvurunun gerçekleştiği parti ise biri bayan, 13'ü erkek toplam 14 milletvekili aday adayı ile AK Parti oldu.

MUHALEFETTE BAŞVURULAR

CHP'de ise Karabük milletvekili olabilmek için 3 kişi başvuruda bulundu. Milletvekili listesini ön seçim ile kesinleştirmesi beklenen CHP'de pazar günü 2 bin 300 parti üyesi mecliste görmek istediği milletvekilleri için sandığa gidecek. Sandıkta en çok oy alan 2 milletvekili aday adayının 7 Nisan'da YSK'ya verilecek kesin listede isimlerinin yer alması bekleniyor. MHP'de ise Karabük milletvekili olabilmek için 6 kişi başvuruda bulundu. MHP'de milletvekili aday adayları, ilçe ve sivil toplum kuruluşları ziyaretleri ile kesin listelerde yer almak için çalışıyor. Saadet Partisi'nde ise 12 milletvekili aday adayı başvuruda bulundu. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Türkiye Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title