Haberler

Karabük Revizyon İmar Planının İptali

Güncelleme:

Karabük Belediye Başkanı Vergili, "İtirazlarda doğrular var ama saptırma da var." dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Revizyon İmar Planı'nın iptaline ilişkin, "İtirazlarda doğrular var ama saptırma da var. Biz vatandaşımızın bir ev sahibi olması için uğraşıyoruz" dedi.

Vergili, makamında düzenlediği basın toplantısında, Revizyon İmar Plan'nın değişmesinin özel bir şahsa veya bir kişiye rant sağlamak amacı için yapılmadığını söyledi.

İptal kararının gerekçesinin mantıklı olmadığını savunan Vergili, şöyle konuştu:

"Biz 100. Yıl ve Beşbinevler mahallelerinde 50 bin konuta değil de 30 bin konuta izin verdik. Böyle bir uygulamamız için bize teşekkür eden olmadı. Böyle bir uygulama ülkemizin hiçbir yerinde yok. Biz menfaatçi değiliz. Bu anlayışla işlerimizi yürütüyoruz. Son 5 yılda kentteki değişim her açıdan gözle görülür bir durumda. Rantın olmadığı yerde itiraz etmiyorlar. İtirazlarda doğrular var ama saptırma da var. Biz vatandaşımızın bir ev sahibi olması için uğraşıyoruz."

Mimarlar Odası Ankara Şubesinin başvurusu sonucu Kastamonu İdare Mahkemesi tarafından Karabük Revizyon İmar Planı iptal edilmişti. İptal kararı üzerine Ergenekon Mahallesi sakinleri mağdur oldukları iddiası ile kararı protesto etmişti. - Karabük

Kaynak: AA / Güncel

Rafet Vergili Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title